Vesterålen skyttersamlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vesterålen skyttersamlag ble opprettet i 1907 og består av skytterlagene Andenes (Andøy), Bø (Bø i Vesterålen), Dverberg (Andøy), Melbo (Hadsel), Sortland (Sortland) og Tretinddalen (Øksnes). Dverberg skytterlag var først ute med å arrangere stevne på elektroniske skiver i Vesterålen, siden har de andre lagene kommet etter. Det er nå bare på Melbo at det skytes på pappskiver både på 200- og 100-meteren (skivetrekk), og på Sortland (skivetrekk på 100-meteren).

Skytterlag[rediger | rediger kilde]

Andenes
Stiftet 1881. 10 skiver på 200 meter, 5 skiver på 100 meter (Kongsberg). Publikumsvisning inne på skytterhuset. Stor parkeringsplass.


Stiftet 1881. 30 skiver på 200 meteren, 20 skiver elektronikk, 10 skiver på 100 meteren, 8 skiver på innendørsbanen 15m elektronikk, ferdig høsten 2007. (Alle Kongsberg). Publikumsvisning inne på skytterhuset. Stor parkeringsplass. Har flere ganger arrangert Landsdelskretsstevnet for Nord-Norge (NNM).

Dverberg
Stiftet 1883. 8 skiver på 200 meter, 6 skiver på 100 meter (Sius Ascor). Starter bygging av nytt skytterhus i høst (2007). Stor parkeringsplass.

Melbo
10 skiver på 200 meter (anvises fra grav), 8 skiver på 100 meter (skivetrekk). Stor parkeringsplass.

Sortland
Stiftet 1896. 7 skiver på 200 meter (Megalink), 8 skiver på 100 meter (skivetrekk). Publikumsvisning inne på skytterhuset. Stor parkeringsplass.

Tretinddalen
5 skiver på 200 meter, 5 skiver på 100 meter (Kongsberg). Publikumsvisning inne på skytterhuset. Stor parkeringsplass.

Faste stevner[rediger | rediger kilde]

Februar til april:
Alle lag arrangerer feltstevner, og et av disse er også Samlagsstevnet i feltskyting. Alle stevnene inngår i Vinterkarusellen, der skytterne får poeng etter plassering i hvert stevne de har deltatt i.

Mai:
Bø skytterlag arrangerer Draugenstevnet og Sikantreffen (baneskyting), og Tretinddalen skytterlag arrangerer Øksnesstevnet (baneskyting). (Samme helg.) Det arrangeres også skyting om Den Norske Skyttermedalje.

Juni:
Melbo skytterlag arrangerer Vesterålstreffen (baneskyting), og Sortland skytterlag arrangerer Medaljestevnet (baneskyting). (Samme helg.)

August:
Samlagsstevnet arrangeres midit i august (ca. 2 uker etter Landsskytterstevnet), og går på omgang blant lagene. I år er det Sortland som står som arrangør. Det skytes feltskyting på lørdag, og lagskytinger og baneskyting på søndag.
Andenes skytterlag og Dverberg skytterlag arrangerer Andøytreffen. Det er ett feltstevne og to banestevner. Feltstevnet veksler mellom Andenes og Dverberg, slik at i år har Dverberg banestevne på lørdag, og Andenes har feltstevne på lørdag og banestevne på søndag.

September:
Første helgen i september avsluttes sesongen. Avslutningsstevnet går også på omgang blant lagene. Alle stevnene inngår i Skyttercupen, der skytterne får poeng etter plassering i hvert stevne de har deltatt i.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]