Veronica Mars (figur)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Veronica Mars
Kristen Bell har rollen som Veronica Mars.
Første opptredenPilot (episode 1.01)
Informasjon
KjønnKvinne
FamilieKeith Mars (far)
Lianne Mars (mor)
FarKeith Mars
EktefelleLogan Echolls
StatsborgerskapUSA
SkuespillerKristen Bell
Skapt avRob Thomas

Veronica Mars er en fiktiv rollefigur i TV Norge-serien Veronica Mars. Rollefiguren, som spilles av Kristen Bell, er kjent for å være en dyktig etterforsker og for sine kjappe kommentarer.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Veronica er en 17 år gamel jente fra Neptune, California og går i 1. sesong i 3. klasse på Neptune High School. Hun er datteren til Keith Mars, den tidligere sheriffen av Balboa fylke, California. Veronica levde et problemfritt liv som en av de populære tennåringene i Neptune. Hennes bestevenn var den populære 2. klassingen Lilly Kane, Lillys bror, Duncan Kane, var kjæresten hennes. Sammen med Lillys kjæreste, Logan Echolls, var de fire frontfigurer for skolens populære 09-er-gjengen (09 kommer fra postnummeret 90909, hvor de rikeste i Neptune bor). Selv om Veronica ikke var like velstående som de andre 09-erne, var hun en del av gjengen fordi hun var kjæresten til Duncan.

Men hennes bekymringsfrie verden varte ikke lenge. En dag sluttet Duncan å snakke til Veronica, og fikk søsteren sin til å fortelle henne at forholdet deres var over. Lilly prøvde å trøste Veronica men få dager etter at hun var blitt dumpet, ble Lilly brutalt myrdet i familiens hjem. Veronicas far, sheriff Keith Mars, anklaget Lillys far, maskinvaregiganten Jake Kane, for drapet på sin egen datter. Neptune reagerte med avsky for at Keith kunne anklage rike Jake Kane for mord og Keith ble fort valgt ut av stillingen som sheriff. Etterfølgeren, visesheriff Don Lamb, arresterte senere tidligere Kane-ansatte Abel Koontz, som tilsto drapet på Lilly.

Sjokket ødela Marsfamilien, og moren til Veronica forlot familien noen måneder senere. Veronica fortsatte å stå på sin fars side og sa dermed ja til å bli utestengt av sine gamle venner og 09-samfunnet sammen med sin far.

To måneder etter Lillys død dukket Veronica opp på en 09-fest for å vise hennes gamle venner at hun ikke brytte seg om baksnakkingen deres. Veronica ble gitt en drink med cola, rom og GHB av en gammel fiende, Madison Sinclair.

Veronica våknet opp i senga uten undertøy og ingen minner om kvelden før. Hun oppdaget senere, til sin store skrekk, at hun hadde blitt voldtatt. Hun gikk til politiet for å rapportere voldtekten, men når hun fortalte historien sin til Lamb, anklaget han henne for å være en løgner og kastet henne ut. Senere fant hun ut at det var Duncan som hadde «voldtatt» henne, men Logan fortalte henne at han også var dopet og ikke hadde gjort det med onde hensikter. I slutten av sesong 2 finner Veronica ut at det egentlig var Cassidy "Beaver" Casablancas som hadde voldtatt henne og gitt henne klamydia.

Dette forandret Veronica for alltid: hun ble kynisk, og fylt med hat og avsky mot sine klassekamerater på Neptune. Som en utstøtt som sin far, fikk hun tiden til å gå med å hjelpe faren med hans private etterforskning. Men når den nye eleven Wallace Fennel kommer til Neptune, får hun en ny sjanse til å få en venn og hun begynner å bruke sitt etterforskingstalent til å hjelpe sine klassekamerater med å ta igjen på sine gamle venner og deres korrupte livsstil.

Detektiv[rediger | rediger kilde]

Etter at hennes far ble privat etterforsker, har Veronica jobbet som sekretær hos Mars Investigation, farens detektivbyrå, etter skoletid. Selv om hun ofte får forbud mot å etterforske saker, bryter hun ofte farens regler og fullfører sakene, noen ganger før faren. I tillegg driver hun også med etterforskning på egen hånd på skolen; med saker som gjelder alt fra å spore opp hackere og finne dritt om medelevenes foreldre, til å finne ut hvem som stjal skolens maskot.

Sterke egenskaper[rediger | rediger kilde]

Veronica har demonstrert flere sterke egenskaper:

  • Ekspert på å lyve og på å gjennomskue løgn
  • Fotografering
  • Hacking gjennom Internett
  • Dyktig i Adobe Photoshop
  • Følge biler
  • Avlytting
  • Dokumentforfalskning
  • Imitere andres stemmer

Trivia[rediger | rediger kilde]