Verdens beste SFO

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Verdens beste SFO er en norsk komiserie for barn som ble sendt på NRK Super fra 2010 til 2013. Rollelisten omfatter blant annet Christine Hope i rollen som Cecilie, Jeppe Beck Laursen i rollen som vaktmesteren, Ulrikke Hansen Døvigen i rollen som helsesøster og Janny Hoff Brekke i rollen som Solveig.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om livet på en skolefritidsordning (SFO). Bestyrerinnen Cecilie gjør alt hun kan for å skape verdens beste SFO, men dette viser seg vanskeligere enn først antatt.

Om produksjonen[rediger | rediger kilde]

Serien ble produsert av Nordisk Film TV for NRK Super, og regissert av Arne Lindtner Næss og Johannes Joner. Manus ble skrevet av Elisabeth Botterli, Peder Udnæs og Ole Marius Araldsen. Serien var tilgjengelig på NRK TV frem til 14. mai 2022.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Verdens beste SFO 2 er sesong 2 av serien om barna på SFO. Serien gikk i åtte episoder på NRK Super i påsken 2012.

Handling i sesong 2[rediger | rediger kilde]

Nico har flyttet ut av byen, men en ny gutt har begynt på SFO. Den nye gutten heter Alex, og han er full av skøyerstreker og har alltid et smil på lur. Vaktmesteren (Jeppe Beck Laursen) er fortsatt forelsket i helsesøster (Ulrikke Døvigen).

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle Nærmere beskrivelse av rollefiguren
Anna Celine Bredal Nora Nora har veldig lett for å lyve.
Iben Vagle Johanne Johanne elsker verktøy og har alltid lyst til å hjelpe vaktmesteren, selv om hun ofte ødelegger det hun får mellom hendene.
Ramush Abdulbasid Harun Sofus Sofus skader seg hver dag, og må ofte til helsesøster.
Yousef Hjelde El Mofty Nico Nico prøver ofte å være morsom, men får det ikke alltid helt til. Han blir erstattet av Alex i sesong 2.
Luca Thompson Yosef Yosef er den smarte, han legger ofte gode planer for ting som han og de andre barna kan gjøre sammen.
Jeppe Beck Laursen Vaktmester Vaktmesteren er forelsket i helsesøster. Han fikser alt det barna og de voksne ødelegger.
Christine Hope Cecilie SFO-lederen Cecilie drømmer om å lage verdens beste SFO, og hun synes de andre står i veien for hennes ambisjoner.
Janny Hoff Brekke Solveig Solveig er litt surrete og rar.
Ulrikke Hansen Døvigen Helsesøster Dr. Agen De voksne synes helsesøster er søt og snill, men barna kaller henne «Dragen».
Sole Heyerdahl Alex Alex erstatter Nico fra sesong 2. Han minner endel om Nico, men begår flere skøyerstreker enn Nico.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]