Vefsn folkehøgskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vefsn folkehøgskole
Halsøy med Mosjøen i bakgrunnen. Til venstre ses den oppfylte Kulstadsjøleira, i midten Vefsn Folkehøgskole - Toppen. En kan også se pålgården som tidligere er brukt til tømmeroppsamling.
LandNorge
KommuneVefsn
Beliggenhet
Kart
Vefsn folkehøgskole
65°51′44″N 13°11′09″Ø

Stiftelsen Vefsn Folkehøgskole – Toppen er en frilynt folkehøgskole som ligger flott til på en høyde i utkanten av byen Mosjøen. Skolen ble grunnlagt i 1899 som den første folkehøgskolen i Nord-Norge, og den har vært i drift siden. Vefsn folkehøgskole mottar årlig vel 90 elever fra både inn- og utland. I sommermånedene driver skolen Toppen Panorama, med utleie av lokaler og overnatting.

Skolens målsetning er å være en oase for egenutvikling, faglig fordypning og rom til å tenke over hva man vil bruke resten av livet sitt på. Den tilbyr et spennende og utfordrende miljø, der man hele tiden er på vei mot nye opplevelser og nye mål. Vefsn Folkehøgskole fokuserer på en bærekraftig utvikling i ord og handling, og vil at elevene skal få oppleve mot, mestring og muligheter mens de er elever. Vefsn Folkehøgskole Toppen skal være et trygt sted for alle, og faglig kvalitet og trivsel for alle viktig for skolen.

Skolen ligger sentralt ved E6 i Mosjøen. Det er gode buss-, tog- og flyforbindelser. Vefsn Folkehøgskole Toppen har både aktive og kreative linjetilbud: E-sport, Friluftsliv LETT, Fjellsport og Kajakk, Idrett og Friluftsliv, Musikk, Musikkproduksjon, Kreativ MIX og Skuespiller - film og teater. De fleste linjetilbud har også halvårskurs.

Skolen har et bredt spekter valgfag og fellesaktiviteter, og samarbeider med flere lokale aktører innen kultur, friluftsliv og idrett.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]