Vauxhall Motors FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vauxhall Motors FC
Vauxhall Motors Football Club
Stiftet1963
Nettsidehttps://www.vauxhallmotorsfc.co.uk/
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnThe Motormen
HjemmebaneRivacre Park
Kapasitet2500 (269 sitteplasser)
LigaConference North
LandStorbritannia
Oppkalt etterVauxhall Motors
EierVauxhall Motors
Annet2006/7: Conference North, 15.-plass
Administrasjon
HovedtrenerCarl Macauley
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Vauxhall Motors Football Club er en engelsk fotballklubb, som spiller i Nationwide Conference North. Lagets hjemmebane er Rivacre Park på Rivacre Road i Hooton, midt i mellom Eastham og Ellesmere Port. Laget er regnet for å være Ellesmere Ports lokale lag, selv om Ellesmere Port FC, et annet lokalt lag, spiller lengre ned i divisjonene, i West Cheshire League. De var opprinnelig fabrikklaget til Vauxhall Motors.

Historie[rediger | rediger kilde]

Vauxhall Motors Football Club ble stiftet i 1963, rett etter at Vauxhall startet en bilfabrikk i Ellesmere Port. Laget ble etterhvert et av Englands beste amatørlag, og har nå status som halvprofesjonell. I begynnelsen spilte de i Ellesmere Port League og Wirral Combination, men ble for sterke for disse. De spilte da på firmaeide Hooton Park, men i 1987 åpnet deres egen stadion, Rivacre Park, hvor laget spiller i dag. Åpningen av banen var spesielt viktig fordi daværende England-manager Bobby Robson hadde fått flere tidligere internasjonale fotballstjerner med på åpningskampen.


På banen begynte klubben også å få noe suksess. I 1985/86 vant de West Cheshire League for første gang, og ikke lenge etter kom de til Cheshire Amateur Cup og vant Wirral Senior Cup. Disse prestasjonene fikk ikke gå ubemerket, og de fikk bli med i North West Counties League i 1987/88-sesongen. Første året vant de 2. divisjon i denne ligaen, og i året etter kom de på fjerdeplass i 1. divisjonen. Tross forventningene om å vinne ligaen sesongen 1989/90 kom de bare på 5.-plass, men vant Northwest Counties League Cup, etter å ha slått Darwen med sifrene 2-0.

Straks etter sin 5.-plass i ligaen bestemte klubben seg for å flytte tilbake til West Cheshire League, hvor de kom på 3.-plass de to neste årene. Men; i 1994/95-sesongen vant de ligaen og fikk igjen bli med i Northwest Counties League. Som før vant de lett 2. divisjonen, men fikk ikke de beste resultatene i 1. divisjonen. De fortsatte å spille i 1. divisjonen, og kom til finalen i NWCL-cup, men de tapte for Kidsgrove Athletic i en svært jevn kamp.

1998/99-sesongen var deres klart beste sesong så langt, og de nådde 5. runde av FA Vase, fikk 3.-plass i Northwest Counties League 1. divisjon og vant NWCL-cupen. Neste sesong var til og med enda bedre, og de kom til semifinalene i FA Vase og vant NWCL-tittelen, noe som kvalifiserte dem til Unibond League Division 1. Reservelaget spilte også veldig bra denne sesongen, og vant flere mindre trofèer.

Vauxhall Motors FC gjorde det også veldig bra i UniBond League, og rykket opp på bare en sesong, og i UniBond League Premier Division kom de på en spektakulær 2.-plass. De fortsatte å spille bra, og høydepunktet må være at de slo ut Nationwide Division Two(nå League One)-laget QPR av FA-cupen i deres første 1. rundekamp noensinne. De tapte i andre runde mot Macclesfield Town, i en TV-sendt kamp. Sesongen etter ansatte de manager Owen Brown, og rykket opp til Nationwide Conference North, hvor de spiller nå.

Stadion[rediger | rediger kilde]

Rivacre Park har vært Vauxhall Motors hjemmebane siden 1987. Klubben spilte tidligere på Hooton Park inne i selve fabrikkomplekset i Ellesmere Port. Rivacre Park har tribuner med tak, plass til om lag 2500 tilskuere, av dem 269 sitteplasser, med nye seter. Det er toaletter for damer, herrer og funksjonshemmede.

[rediger | rediger kilde]

Vauxhall Motors FCs hjemmedrakter er hvite med en blå stripe på skjorten og blå shorts, og hvite strømper. Bortedraktene er lyseblå. Lagets logo er den samme som moderselskapet Vauxhall Motors.

Meritter[rediger | rediger kilde]

  • Beste ligaposisjon: 15.-plass, Nationwide Conference North, 2004-2005 og 2006-2007.
  • Beste FA Cup-resultat: 2. runde, 2003-2004.
  • Beste FA Trophy-resultat: 4. runde, 2001-2002.
  • Beste FA Vase-resultat: Semifinaler, 1999-2000.


  • Cheshire Amateur Cup
    • Tapende finalister (4): 1986-87, 1993-94, 2000-01 (reserver), 2004-05 (reserver)
  • Pyke Cup
    • Vinnere (2): 1999-2000 (reserver), 2004-05 (reserver)
    • Tapende finalister (1): 1972-73

Annet[rediger | rediger kilde]

Reservelaget spiller i West Cheshire League Division 1.

En annen Vauxhall Motors-klubb, basert i Luton, spilte tidligere i Isthmian League. Denne klubben ble for lenge siden nedlagt samtidig som Vauxhall Motors-fabrikken i Luton. Likevel er det verdt å notere seg at både Luton og Ellesmere Port-fabrikkene spilte mot hverandre i flere turneringer, og at begge vant flere trofeer.

Nåværende spiss Thomas Rooney (se spillerstall) er fetter av Manchester United- og England-spiss Wayne Rooney.

Tidl. Vauxhall Motors-spillere som spiller i The Football League[rediger | rediger kilde]

Danny Collins – spiller nå i Sunderland
Gregg Blundell – spiller nå i Darlington
Leighton McGivern – spiller nå i Accrington Stanley

Spillerstall[rediger | rediger kilde]

Pr. juni 2018[1]
Nr. Posisjon Spiller
Englands flagg K Kristofer Leigh
Englands flagg K Matty Lavelle
Englands flagg F Tom Mitchell
Englands flagg F Kynan Mason
Englands flagg F Damian Schumacker
Englands flagg F Kyle Scarisbrick
Englands flagg F Tom Quinn
Englands flagg F Matty Carlin
Englands flagg MB Danny Cross
Englands flagg MB Joe Brandon
Nr. Posisjon Spiller
Englands flagg MB Haydn Cooper
Englands flagg Declan Drysdale
Englands flagg MB Dave Webb
Englands flagg MB Joe Heath
Englands flagg A Ben Greenop
Englands flagg A Ben Holmes
Englands flagg Greg Drummond
Englands flagg A Damase Kiwanda
Englands flagg A Kieran Hamm
Englands flagg A Karl Noon

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pen Pics of Vauixhall[sic] Motors FC på vauxhallmotorsfc.co.uk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]