Valentourettes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Valentourettes
Valentourettes på Blå i Oslo i april 2018.
Foto: Tore Sætre
Opphav (2003)
SjangerRock
Medlemmer
Hans Petter Baarli, Runar Johannessen, Petter Pogo, Tarjei Foshaug

Valentourettes er et norsk tributeband som hyller rockeartisten Joachim «Jokke» Nielsen. Bandet ble etablert i forkant av Stavanger Punkrockfestival 2003 og er en samling av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes.

Bandet besto opprinnelig av Petter Baarli, Runar «Kula» Johannessen (Tourettes), Petter Pogo (Valentinerne og Tourettes) samt Jokke-fan Vidar Rugset.

Bandet la ut på turne i 2003 og gjennomførte 31 konserter høsten 2003. Høsten 2006 bestemte Vidar Rugset seg for å slutte i Valentourettes. Tarjei Foshaug, alias Strange? Gentle fra Trashcan Darlings ble hans etterfølger.

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

Valentourettes er et tributeband og har ikke gitt ut egne plater. Bandet deltar imidlertid på hyllingsplata Det beste til meg og mine venner som ble utgitt på Big Dipper og JEPS 12. september 2005. Bandet bidro med låtene «Tida er inne» og «Misforstått» sammen med vokalist Michael Krohn fra Raga Rockers.

Annet[rediger | rediger kilde]

Valenourettes var musikere i Jokke-musikalen «Jokkes verdiløse menn» som gikk på Torshovteateret våren 2008. Det er Jokkes bror, Christopher Nielsen, som har skrevet manus. Regissøren er Anders T. Andersen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]