VM-Trosserne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
VM-Trosserne
Opphav (1990)
Medlemmer
Andre forhold

VM-Trosserne er en norsk musikkgruppe som ble startet i 1990 av Lars Thyholdt (fele og banjo), Lars Ovlien (munnspill), Even Finsrud (gitar) og Øivind Roos (trekkspill). De møtte hverandre på Radio Kongsvinger, og fant en felles interesse i folk og folkrock. Bandet er et «hobbyband» og har spilt av og på siden starten. I 1991 ble Kjetil Foseid med på bass og etter hvert kom Kjetil Hjerpset til på bass, mens Foseid i større grad spiller gitar. Den største styrken til bandet er vokalprestasjonene.

VM-Trosserne har deltatt på flere innspillinger, blant annet med sangen «På Vingersmarken», utgitt i forbindelse med Kongsvingermarkens 150-årsjubileum (senere utgitt på samle-CD, Dansbare takras og andre lekkerbiskener, A Rose for Emily records, 2005). I 2008 begynte de å skrive og spille inn sanger med tekster av Hans Børli og ga i den forbindelse ut singelen «En skål i heimebrent/Junikveld» i 2009. I 2018 dannet de også stammen i Teater i Glåmdal sin forestilling "På Folkemunne – En cabaret om Vidar Sandbeck"[1].

I tillegg til musikken har VM-Trosserne satt opp en rekke revyer i Kongsvinger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «De leker seg inn i en dokumentar om Sandbeck». www.ostlendingen.no (norsk). 18. oktober 2018. Besøkt 21. oktober 2018.