Brukerdiskusjon:Pjacklam

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Avistitler[rediger kilde]

Her på denne siden, under avsnittet "Norsk kontra engelsk", står det at avistitler på norsk skal settes i anførselstegn. Dette strider mot informasjonen i de to avsnittene over, hvor det begge steder hevdes at avistitler skal settes i kursiv på norsk. Under forutsetning av at det siste er korrekt, har jeg fjernet aktuell setning i stilmanualen. Nordlending 19. okt 2006 kl. 00:53 (UTC)

Det er greit. Christer Hellmarks Håndbok i typografi sier at avistitler skal stå i anførselstegn. Jeg kan ikke huske å ha sett noen som anbefaler kursiv, men jeg har sett kursiv brukt i praksis. Imidlertid er vanlig praksis idag hverken å bruke anførselstegn eller kursiv. I den grad noen bruker noe annet er kursiv mer vanlig enn anførselstegn, etter hva jeg kan se. –Peter J. Acklam 19. okt 2006 kl. 05:43 (UTC)

Ismåse eller ismåke[rediger kilde]

[Diskusjonen er flyttet til Diskusjon:Måser.]

E på slutten[rediger kilde]

Godt spørsmål! Jeg vet ikke om jeg kan svare, men vitenskapsfolk er faktisk ganske (les svært) late og har en ufattelig evne til å forkorte ting om de kan. Som regel nevner de det fulle navnet bare en gang. Siden blir det forkortet. E-en være en forkortelse for endemic (endemi, en sykdom knyttet til et bestemt område) eller extinct (utryddet) eller et annet begrep som alt har blitt forklart. Slikt kan du se eksempler på her. Tbjornstad 27. okt 2006 kl. 07:06 (UTC)

Kampanjen mot delvis oversatte artikler[rediger kilde]

Hei, holder på å sanere haugen med delvis oversatte artikler, men denne - Simplex-algoritmen, blir for tung for meg? Kan du ta den, eventuelt oversette noe så den blir mer fullstendig og slette resten? Mvh - Ulf Larsen 2. nov 2006 kl. 08:06 (UTC)

Hei. Jeg tar den. Jeg kjenner ikke til alle norske fagord som trengs, så det er mulig jeg bare oversetter en del og kommenterer ut resten i første omgang. –Peter J. Acklam 2. nov 2006 kl. 08:21 (UTC)
Den er god, kommer sikkert noen andre etterhvert, men ta det du kan, kommenter ut og fjern tag for delvis oversatt. Mvh - Ulf Larsen 2. nov 2006 kl. 11:28 (UTC)

"Q-flyplasser" i Norge[rediger kilde]

Hei, du driver jo og sysler med flyplasser, så kanskje noe av dette kan være av nytte for deg?

Per i dag er jo Kautokeino eneste flyplass med IATA-kode på Q i flyplasslisten. Jeg fant mer eller mindre tilfeldig en liste over flere slike hos flyerguide.net:

  • QZS Soeroeya Airport
  • QVO Havoeysund Airport
  • QTP Tana Airport
  • QOK Oeksfjord Airport
  • QKX Military Airfield, Kautokeino
  • QJL Kjoellefjord Airport
  • QFQ Harbor Airport, Maloy
  • QFK Harbor Airport, Selje

Bortsett fra Kautokeino er ingen av disse listet med IATA-kode. Om flyplassen i Kjøllefjord noensinne har vært brukt til noe vet jeg ikke, men at den finnes har jeg sett med selvsyn; jeg fikk høre at rullebanen ble anlagt av Lebesby kommune i et slags "kappløp" om å få flyplassen som skulle etableres på Nordkyn. Den havnet dog i Mehamn.

I tillegg til disse vet jeg at det (i samarbeid med Røde Kors?) ble anlagt grusstripe i Gamvik, men den har jeg ikke sett omtalt noe sted annet enn i tekster om Norving (og på kart.) - BsL 9. nov 2006 kl. 23:36 (CET)

Takk for informasjonen! –Peter J. Acklam 13. nov 2006 kl. 15:29 (CET)
Av disse har vi nå Kautokeino flyplass, Gamvik flyplass og Kjøllefjord flyplass. –Peter J. Acklam 3. des 2006 kl. 11:38 (CET)

Avro 748 i Norge[rediger kilde]

Det ser ut til at du er rette vedkommede for dette spørsmålet? Vi har nettopp fåttt en artikkel Avro 748. For slike litt mindre kjente flytyper synes jeg det er greit med en setning eller to om flytypen har vært registrert i Norge eller brukt av norske operatører. Jfr. Scottish Aviation Twin Pioneer. Hvis jeg ikke husker helt feil ble flytypen brukt av Luftfartsverket, eller kanskje det var i Luftfartsdirektoratets tid at den ble brukt som kontrollfly. Eller tar jeg helt feil. Det må i tilfelle ha vært i 1980-årene eller deromkring. Har du muligheter for å finne ut av dette?

  • Mvh F.bendik 19. nov 2006 kl. 19:13 (CET)
Flyhistorie kan jeg lite om, men jeg skal ha det i bakhodet ifall jeg kommer over noe informasjon om flytypen. –Peter J. Acklam 19. nov 2006 kl. 21:13 (CET)

Invitasjon til underprosjekt[rediger kilde]

Underprosjektets logo
Underprosjektets logo

Du er herved invitert til å bli med i underprosjektet om språk. Prosjektet søker både å øke antall artikler relatert til språk, og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Prosjektet vil også utbedre infrastrukturen relatert til språkartiklene, som kategorioppsettet og maler som er brukt. Bli med om du vil, det er ingen tvang! Jon Harald Søby 26. nov 2006 kl. 01:58 (CET)

Takk for invitasjon. Jeg skal se på det. Jeg har tenkt på disse språkartiklene en stund (og matematikkariklene, som jevnt over er dårligere enn språkartiklene), men det er noe med å ha tid til alt sammen –Peter J. Acklam 26. nov 2006 kl. 09:22 (CET)

Tape mot/for[rediger kilde]

Du rettet tape mot til tape for fordi det siste skulle være det rette, men det er rett bare i den frostand at det er den formen som var vanligst før: fra [1]: Rosenborg tapte 1–2 for/mot Dinamo Kiev (tape for er det tradisjonelle).

På Google er det flere treff for tapte mot. Men det er bra noen vokter språket her, har ingen som helst grunn til å redigere tilbake til det gamle tape mot der du har endret ting. Stå på, sier man heller. --Nisto 28. nov 2006 kl. 21:43 (CET)

Akkurat. Takk for informasjonen. Jeg må innrømme at jeg trodde det var feil å skrive tape mot, men dette er vel enda et tilfelle der det som før var feil er blitt så vanlig at det nå regnes som korrekt. Jeg har en mistanke om at det er sportsjournalistene som har «æren» for også denne utviklingen. –Peter J. Acklam 29. nov 2006 kl. 08:31 (CET)

Hei, Peter. Jeg ville bare si takk for at du fikser på typografislurvet mitt! Guaca 7. des 2006 kl. 12:49 (CET)

Med det samme: Jeg ser at rettingene går utrolig kjapt unna. Gjør du bruk av andre hjelpemidler enn fingrene når du retter? (Jeg er på jakt etter hjelpemidler til å automatisere en del av de mest repetitive rettelsene). Guaca 7. des 2006 kl. 12:54 (CET)
Bare hyggelig. Jeg bruker Firefox, gikk til kategorisiden, klikket med midtre musetast på hver artikkel for å få hver artikkel under sin fane, gjorde rettelsene på alle sammen, forhåndsviste dem, og så klikket «Lagre siden» mens jeg bladde meg gjennom fanene med Control-Tab. Jeg gjorde ikke endringene like fort som de ble lagt inn, nei. :-) Jeg gjorde det altså manuelt, men jeg har vurdert å lære meg å bruke en bot eller tilsvarende for å gjøre denslags arbeid. –Peter J. Acklam 7. des 2006 kl. 13:00 (CET)

Hei, jeg håper du forsto at min bruk av ordet "gjøk" i slettediskusjonen bare var et forsøk på et kvikt ordspill, og slett ingen hets av fugleskribenter. --MHaugen 7. des 2006 kl. 16:40 (CET)

Ikke noe problem. Jeg tok den. :-) –Peter J. Acklam 7. des 2006 kl. 16:54 (CET)


Atomreaktor[rediger kilde]

Artikelen atomreaktor har fått en komentar om at den er kopiert. Hvis det er riktig bør den slettes, men lenken som skal bevise det er død, så jeg er ikke sikker på om jeg skal sette igang en sletteprosess? (Uansett er artkkelen subjektivt vinklet og bør gjøres noe med.) --Jivestgarden 17. des 2006 kl. 15:47 (CET)

Hm. Før den opp på slettingslisten og se hva som kommer ut av det. –Peter J. Acklam 18. des 2006 kl. 10:26 (CET)

Matematikk-prosjekt[rediger kilde]

Hei! Jeg har jobbet en del for å bedre de matematikk-relaterte artiklene her på Wikipedia den siste tiden, og i den forbindelse har jeg satt i gang et lite prosjekt. I starten var det et rent soloprosjekt, men nå er det flere som er interessert i å være med. Jeg ser jo at du også er interessert i matematikk, så hvis du er interessert i å slå deg sammen med oss, kunne det kanskje bli et offisielt underprosjekt etter hvert?! Se Bruker:Remo/Matematikkprosjekt hvis du er interessert! --Remo 14. jan 2007 kl. 14:29 (CET)

Hei, og takk for invitasjon. Jeg har tenkt på at mange av matematikk-artiklene er tynne greier, men så langt har jeg stort sett holdt meg til spesifikt norske ting. Mye av det «internasjonale» stoffet (som bl.a. matematikk) finnes det artikler om på den engelske wikipediaen. Nå er riktignok mange av dem ikke godt skrevet – de er mer egnet som referanser for dem som allerede kan stoffet enn som noe å bli klok på for dem som ikke kan det. Jeg får se, og jeg kommer nok til å bidra litt, men jeg vegrer meg litt mot å engasjere meg «fullt» i et prosjekt, og dermed få et forventningspress på meg, for jeg har så mye annet å bruke tiden på. –Peter J. Acklam 15. jan 2007 kl. 08:06 (CET)

Bruk av redigeringsforklaring[rediger kilde]

Slik du henvendte deg til Jeblad i den siste redigeringsforklaringen du ga på tinget bør ikke forekomme. Du er en administrator, gå da foran med et godt eksempel, og snakk ikke ned til andre. C 16. jan 2007 kl. 09:32 (CET)

Det er så, men også denne saken har to sider: Jeblad bruker et norsk som ofte er så fullt av engelske ord, unødig fremmedartede tekniske uttrykk og sjargong at det knapt kan forstås av menigmann – nettopp dem vi ønsker bidrag fra på Wikipedia. Derfor bør slikt språk heller ikke forekomme, i alle fall ikke i så stort omfang. Dette har jeg påpekt overfor Jeblad, men han gir blaffen. Jeblads utstrakte bruk av teknobabbel gir inntrykk av at temaene han tar opp kun er ment for den engere krets som forstår sjargongen. Det er en form for elitisme jeg har svært lite sans for. –Peter J. Acklam 16. jan 2007 kl. 10:12 (CET)
Det kan så være at du har dine grunner for dette, og mener det godt. Jeg har ærlig talt aldri lagt merke til at han skal være elitistisk, om han er det faller også flere andre i samme kategori. Likefullt er et svar i en redigeringsforklaring som *ikke kan fjernes eller endres* særdeles stilløst. C 16. jan 2007 kl. 11:54 (CET)
Nå synes jeg du overreagerer og tværer det ut. Du trenger ikke gjenta poenget ditt, for jeg fikk det med meg første gang. Og jeg skrev bare «Dette er Wikipedia på norsk, Jeblad». Jeg synes du reagerer som om jeg skulle ha skjelt ham ut. –Peter J. Acklam 16. jan 2007 kl. 12:09 (CET)
For meg så din kommentar ganske nedlatende ut, som om du snakket til en som ikke visste bedre. Det, sammen med steden den ble publisert på gjorde at jeg reagerte sterkt. C 16. jan 2007 kl. 12:27 (CET)
Jeg ser nå at du selv har vært så flåsete i en annen diskusjon at folk har kritisert deg for måten du ordlegger deg på. Det er fristende å foreslå litt mindre dobbeltmoral neste gangen du kritiserer. Og skriv gjerne under med fullt navn fremfor å gjemme deg bak et pseudonym. –Peter J. Acklam 16. jan 2007 kl. 16:42 (CET)
Kan godt være, men var det i noe som kan slettes eller i noe som ikke kan slettes? Det du definerer som flåseri er jeg i det minste ikke redd for at folk skal se, så jeg gjemmer det ikke i redigeringskommentaren. Mht navn kan jeg skrive at jeg heter Hans Hansen, eller Ella Eilertsen - hva sier det? Telefonkatalogen er full av navn. Om du synes det er bedre, kan du kalle meg Gustav. Et navn kan være et like stort pseudonym som en bokstav. Derfor holder jeg meg til en bokstav. Hr. Acklam - dette er internett, i mange henseende en illusjon. C 16. jan 2007 kl. 16:56 (CET)
Det var ikke jeg som kalte det du skrev for flåseri, så ikke tillegg meg det. Og det spiller liten rolle hvorvidt noe kan slettes eller ikke – folk bør stå for det de skriver uansett. Og det var ikke mitt poeng hvilket pseudonym du bruker, men at du bruker et. Det er så lett å kritisere og flåse når man gjemmer seg bak et pseudonym. –Peter J. Acklam 16. jan 2007 kl. 17:10 (CET)

Ikke for å ødelegge diskusjonen, men må innrømme at det er endel ganger hvor jeg har problemer med å forstå hva John Erling mener. Det kan bli i overkant mye tekniske uttrykk, og jeg syns ofte han er lite presis i hva han vil frem til. Anonymitet er ellers en grunnpilar i Wikipedia - har selv valgt å stille under eget navn, men respekterer andre som av ulike grunner ikke ønsker det. Mvh - Ulf Larsen 16. jan 2007 kl. 17:48 (CET)

Det hadde kanskje vært lurt med en generell diskusjon på Tinget om språket. Ingen tjener på at språket blir et hinder for å forstå hva som diskuteres. Når det gjelder anonymitet er jeg ikke imot det, det er bare at jeg tror C ikke hadde holdt på slik om han skrev under fullt navn. –Peter J. Acklam 16. jan 2007 kl. 19:10 (CET)

Rundkjøring - litt mere utfordring:[rediger kilde]

Takk for rask reaksjon, men klarer du å flytte den italienske versjonen av animasjonen? De har nemlig klart å speilvende den, og legge blinklysene slik det er vanlig i Norge. Jeg er alltid noe engstelig for å lage tull. På forhånd takk! --Bjørn som tegner 16. jan 2007 kl. 12:17 (CET)

Jeg er ikke helt med nå. Jeg forstår ikke hva som er galt med animasjonen. Den ser riktig ut for meg. –Peter J. Acklam 16. jan 2007 kl. 17:12 (CET)

En del av stubbene om turlag har blitt nominert til substubber og har i prinsippet fått en dødlinje på 7 dager for forbedring eller sletting. Jeg så at du var far til et par av dem, vil du ta en titt å se om det er noe som kan gjøres? Noorse 19. jan 2007 kl. 04:04 (CET)

Ja, jeg kan absolutt gjøre noe med det, men har annet å gjøre, så jeg vet ikke om jeg rekker alt på en uke. Jeg er så lei denne slettingsiveren … –Peter J. Acklam 19. jan 2007 kl. 10:17 (CET)
Tja, jeg skjønner hva du mener. På den annen side ser jeg dette som en mulighet til å få fullverdige artikler utav noe som lenge har vært magrere enn magrest. Og jeg ville ikke la stubbene gå i bitbucket uten en "kamp" ;) Noorse 19. jan 2007 kl. 20:39 (CET)
Hei. Jeg tok nå en runde og omdirigerte alle som var på én setning til hovedartikkelen. Dette gjør du selvsagt om i det du utvider dem. Kjetil r 20. jan 2007 kl. 04:00 (CET)
Kunne du ikke i det minste respektert fristen som sto i «substubb»-malen. Der står det én uke, men i din iver klarte du ikke å vente mer enn tre dager? Det er drøyt, særlig når jeg allerede var i gang med å fylle inn mer informasjon i artiklene. –Peter J. Acklam 20. jan 2007 kl. 08:56 (CET)
Peter, jeg tror at Kjetil prøvde å forhindre at de skulle gå helt tapt. Om alt blir liggende å vente til siste dag, forsvinner mye på en gang. Selv om vi er en del folk som prøver å gjøre noe med disse artiklene er sjansen for sletting stor, kanskje spesielt siden det er så mange som rundt hundre artikler som ble nominert 17. og 18. januar. Tror jeg skjønner litt av din frustrasjon, men de kan da uflettes også? For såvidt jeg ser, har ingenting blitt slettet, kun omgjort til redirects. Noorse 20. jan 2007 kl. 12:30 (CET)

Uthengning av person[rediger kilde]

Hei, vil du ta en titt på 217.17.219.49s "artikkel"? Jeg har satt hurtigslett på den pga innholdet den hadde. Er slikt akseptabelt? C 6. feb 2007 kl. 13:58 (CET)

Jeg slettet siden og blokkerte adressen. Den har vært blokkert i én uke om gangen flere ganger før. –Peter J. Acklam 6. feb 2007 kl. 14:01 (CET)
Takker! Fjernet den røde lenken også C 6. feb 2007 kl. 14:04 (CET)

Hei, så du tilbakestilte en endring slik at det nå står hvem som vinner Farmen 2007. Men 2007 utgaven er bare halvveis og har vel derfor ingen vinner enda. --Anglus 8. feb 2007 kl. 15:55 (CET)

Det ble ordnet. --Anglus 8. feb 2007 kl. 16:00 (CET)


Solcelle[rediger kilde]

Jeg tror den første spenningen nedenfor er feil, kan du eventuelt sette inn den riktige; jeg vet desverre ikke hvor høy spenning en solcelle lager vanligvis(men det er vel sterkt avhengig av lysmengde og impedanse i den ytre kursen.)

Ut av en celle får man ca 12 volt. For å få en praktisk nyttbar ytelse fra solceller, er det vanlig å seriekoble dem slik at spenningen tilpasses et likestrømsanlegg på 12 volt. --Reodor 13. feb 2007 kl. 20:05 (CET)

Det ser ut som om det er en feil der, men jeg vet dessverre ingenting om solceller. –Peter J. Acklam 13. feb 2007 kl. 20:12 (CET)
Svaret finnes hos danskene. - BsL 20. feb 2007 kl. 00:29 (CET)

Blokkering[rediger kilde]

Hei, ser du er aktiv. Kan du ta en titt på bidragene til disse to og eventuelt gi de en liten pause? Brukerdiskusjon:159.171.96.148 Brukerdiskusjon:62.128.253.85 Mvh, -- Mr Holm 21. feb 2007 kl. 09:25 (CET)

Substubber[rediger kilde]

Ugle-stubbene dine er {{substubb}}-merket. Jeg ser ikke poenget og synes dette er trist. Alle disse vil bli slettet om en uke hvis ingen utvider dem. Marcus 21. feb 2007 kl. 21:42 (CET)

Hei, her blander jeg meg inn. Jeg har tilbakestilt Marcus' {{substubb}}-tagging, og gitt ham beskjed om å holde fingrene unna ornitologistubbene. --MHaugen 21. feb 2007 kl. 21:52 (CET)
Det har visst blitt vedtatt at de skal beholdes, for jeg hadde en plan om systematisk å fylle inn manglende informasjon, men som jeg har sagt før: etter alt bråket har jeg har stort sett mistet lysten til å gjøre noe mer med den, så folk får slette dem om de vil. –Peter J. Acklam 22. feb 2007 kl. 12:00 (CET)

Sosialistisk Ungdom[rediger kilde]

Kan du sjekke Sosialistisk Ungdom, jeg greier ikke å stille tilbake flere hakk. Hærverk. Mvh --rhet 1. mar 2007 kl. 12:30 (CET)

Den var visst i orden igjen. --rhet 1. mar 2007 kl. 12:32 (CET)

Tall og andre raringer[rediger kilde]

Kan du ta en kjapp titt her? --Jóna Þórunn 2. mar 2007 kl. 21:38 (CET)

Nå er det i orden. :-) –Peter J. Acklam 2. mar 2007 kl. 21:42 (CET)
Ja, fant ut at {{Nts}} brukes bare til store tall. :) --Jóna Þórunn 2. mar 2007 kl. 21:44 (CET)

Blokkering[rediger kilde]

Hei, ser du har blokkert Helland pga en tulleartikkel som var en følge av Wikipedia:Tinget#To_millioner_redigeringer - jeg håper at din blokkering var en spøk. Sjekk ellers Hellands redigeringer. Ville ha sendt deg mail om dette, om du hadde hatt en mailadresse registrert. Denne blokkeringen er jeg ikke enig i, men avventer din reaksjon før jeg gjør noe med den. Noorse 3. mar 2007 kl. 09:40 (CET)

Jeg så ikke artikkelen på Tinget før du påpekte den nå. Blokkeringen var ingen spøk. Jeg ser ingen grunn til akseptere tulleartikler fra Helland mer enn tulleartikler fra andre brukere. Hvis du vil oppheve blokkeringen, får du gjøre det, men jeg gjør det ikke. Når det gjelder å kontakte meg: På brukersiden min står både min e-post-adresse og mitt mobilnummer, så det er ikke noe problem å få tak i meg. –Peter J. Acklam 3. mar 2007 kl. 10:02 (CET)
Etter det jeg kan se, er det ikke lagt inn melding til Helland på diskusjonssiden, og jeg finner heller ingen advarsel. Burde han ikke fått det? Guaca 3. mar 2007 kl. 10:05 (CET)
Jeg tenkte som så at Helland har vært her såpass lenge at han formodentlig vet at man ikke skal legge inn tulleartikler. Og jeg ble såpass overrasket over at Helland hadde gjort det at jeg gikk inn på siden hans for å være sikker på at det faktisk var ham. Uansett – jeg har ingen prestisje i dette. Opphev blokkeringen om dere vil, men jeg synes vi bør være forsiktig med å gjøre forskjell på folk. –Peter J. Acklam 3. mar 2007 kl. 10:24 (CET)
Dette er sammenfallende med det en del andre brukere har gjort, og som det er en viss grad av aksept for. Jeg er ikke sikker på hvor lurt det er å legge slikt i artikkelrommet, og det er vel på tide å legge en liten advarsel om slike humorartikler på Tinget. Blokkering av en bruker i dette tilfellet virker som et grensetilfelle og det ville kanskje vært bedre å starte en dialog. Jeg regner ikke med at det er noen fare for gjentatt trolling og fjerner blokkeringen. — Jeblad 3. mar 2007 kl. 18:47 (CET)

Artikkel om luftfart[rediger kilde]

Hei, jeg holder på å fjerne «røde lenker» i artikkelen om Winston Churchill, der er det blant annet en lenke til Luftfart, kunne du skrevet en artikkel om det? Mvh - Ulf Larsen 4. mar 2007 kl. 15:28 (CET)

Vi burde hatt en artikkel om det, men det er et stort emne og jeg har så mye å gjøre for tiden at jeg ikke rekker annet enn små bidrag på Wikipedia nå om dagen, så jeg kan ikke love noe. –Peter J. Acklam 5. mar 2007 kl. 11:58 (CET)

UFO-mysteriet[rediger kilde]

Takk! Jeg så bare de sidene der filmen sto uten bindestrek (enten er jeg småblind, eller så har Filmweb oppdatert sidene sine etter at jeg skreiv artikkelen), og holdt på å dø på meg av den triste skrivefeilen. Jeg lot imidlertid navnet stå, selv om det var til min store fortvilelse. Takk for at du er mer oppmerksom enn meg:) OPus- (mld, film) 13. mar 2007 kl. 09:47 (CET)

Også jeg var redd for at filmens offisielle tittel (hvis noe slikt finnes) stod uten bindestrek, og mange steder er tittelen skrevet uten, men heldigvis hadde de fått det riktig på filmplakaten. –Peter J. Acklam 13. mar 2007 kl. 10:22 (CET)

Hei. Jeg har opprettet Kategori:luftfart-wikipedianere. Du er antagelig høyaktuell for å legge det til på brukersida di. Mvh--Reodor 19. mar 2007 kl. 01:11 (CET)

Det er gjort. –Peter J. Acklam 19. mar 2007 kl. 07:47 (CET)

Epostliste for administratorer[rediger kilde]

Hei, hvis du ser på Wikipedia:Tinget#Epostliste_for_administratorer så kunngjøres der ei epostliste som alle administratorer kan/bør være medlem av. Les mer der, spør meg hvis du lurer på noe, og send informasjon om hvilken epostkonto du bruker til listevert Bruker:Silje på Spesial:E-post/Silje, slik at hun kan legge deg til lista. Mvh --MHaugen 13. mai 2007 kl. 11:56 (CEST)[svar]

Vi trenger ikke forskjellige artikler om Svea lufthavn og Svea flyplass. Kan du gjøre noe med den mest riktige? —Helland 30. mai 2007 kl. 21:25 (CEST)[svar]

Luftfartstilsynet bruker bare Svea flyplass, så da tror jeg det er det rette. Jeg skal flette dem hvis ikke noen andre gjør det før meg. –Peter J. Acklam 31. mai 2007 kl. 19:47 (CEST)[svar]

Ser at du har lagt en redirect fra RT til Den Norske Turistforening. I all juridisk litteratur og dommer er RT en forkortelse for Norsk retstidende, jeg mener derfor at RT skulle vise til denne artikkelen. Dersom du ikke har sterke innvendinger så endrer jeg på redirecten. Reinhardheydt 8. jul 2007 kl. 01:19 (CEST)

Jeg laget en omdirigering fra RT til Ringerikes Turistforening. Dette ble forandret av noen andre slik at RT peker til Den Norske Turistforening. Uansett skal flertydige forkortelser i utgangspunktet ha en pekerside som peker til de forskjellige betydningene, så jeg har laget det. –Peter J. Acklam 8. jul 2007 kl. 11:41 (CEST)
Ringerikes Turistforening endret navn til DNT Ringerike i mars 2015. --Karsten Lien (diskusjon) 29. apr. 2017 kl. 18:11 (CEST)[svar]

Nytt underprosjekt og ny portal for luftfart[rediger kilde]

Vi har nå opprettet et nytt underprosjekt og en ny portal for luftfart. Heng deg gjerne med! — Galar71 20. jul 2007 kl. 14:41 (CEST)

Jeg bidrar gjerne, men jeg er skeptisk til å «binde meg» til prosjekter ettersom det varierer sterkt hvor mye tid jeg kan og vil bruke på Wikipedia. –Peter J. Acklam 25. jul 2007 kl. 23:05 (CEST)

Hei. Jeg har våget meg på en artikkel med matematiske formler som ikke blir så fine som i en:Body surface area, så jeg så etter norske matematikkkwikipedianere og så et kjent navn. Kan du se om du får skikk på den?? Mvh. --Reodor 25. jul 2007 kl. 03:55 (CEST)

Hei! Jeg har fått inn formlene, men har skevet bare h og v for henholdsvis høyde og vekt. Det ser nemlig ikke ut til at det går an å få ø i matematiske formler. De vanlige TeX-kodene for å lage ø fungerer ikke, ser det ut til. –Peter J. Acklam 25. jul 2007 kl. 23:04 (CEST)

Det ble flott. Tusen takk for hjelpen. --Reodor 26. jul 2007 kl. 01:28 (CEST)

tar du en titt på denne siden? mali 30. sep 2007 kl. 22:42 (CEST)

Jeg har svart nå. –Peter J. Acklam 30. sep 2007 kl. 23:20 (CEST)

Vår mal for koordinater[rediger kilde]

Hei, la inn posisjon på artikkel om København, tok posisjonen fra tilsvarende dansk. To forhold jeg undrer over, ett er rent utseendemessig, ser ut som posisjonen nå dels ligger oppå en linje (bruker Firefox). Dette er vel noe som har skjedd nylig, har du noen ide om hva det kan være? En annen sak, om en sammenligner posisjonsmalen på danskspråklig Wikipedia ( {{coor title dm|55|41|N|12|34|E|type:city(1230607)_region:DK}} ) med tilsvarende på bokmål/riksmålswikipedia ( {{koordinater|55|41|N|12|34|E|}} ) så har danskene tydeligvis mer informasjon i malen. Er det noe for oss....? Syns det er veldig nyttig å ha posisjonen i artikler som har noe med geografisk sted så jeg legger det inn når jeg ser det mangler, men vi kan kanskje gjøre mer av det - dvs utvide malen? mvh - Ulf Larsen 17. okt 2007 kl. 09:25 (CEST)


Hei. Jeg har denne artikkelen på overvåkningsliste. Siden jeg opprettet den har jeg vel et slags "eierforhold" til den(og sånne forhold bør man vel ikke ha). Nylig er det satt på "oppryddning" på den. Min myrsnipetendens frister meg til å slette "tagen", men jeg bør vel overlate det til en annen luftfartswikipedianer og da prøver jeg deg. Gamle menn som oss bør vel ikke kjøre over 16 år gamle unge damer på Wikipedia eller noen andre steder, så dette blir et "saklig" dilemma. Jeg håper du kan ta en titt. På forhånd takk. Mvh. --Reodor 7. nov 2007 kl. 22:06 (CET)

Jeg la inn noen overskrifter og rettet noen skrivefeil. Kanskje den er OK nå? –Peter J. Acklam 11. nov 2007 kl. 17:29 (CET)

Takk takk. --Reodor 11. nov 2007 kl. 17:35 (CET)

85.221.22.80[rediger kilde]

Hei! Jeg beklager, men jeg avblokkerte denne IP-adressen (som nylig du blokerte for to timer) og blokkerte den på nytt for to uker. Årsaken er at den ble brukt til hærverk på tre forskjellige sider i dag og at den tidligere i år alt har blitt blokkert to ganger for samme årsak (for en dag og en uke). Tbjornstad 4. feb 2008 kl. 12:07 (CET)

Hei! Du har ingenting å beklage, synes jeg. Jeg oppdaget selv, etter å ha blokkert adressen, at den tidligere var blokkert for en uke eller så. Da vurderte jeg en lenger blokkering men gjorde ikke noe mer ut av det. –Peter J. Acklam 4. feb 2008 kl. 13:11 (CET)
Godt, da er samvittigheten min bra igjen ;-) Tbjornstad 4. feb 2008 kl. 15:14 (CET)

Masseinnlegging av data om innsjøer[rediger kilde]

Hei, sjekk melding på Tinget om massekopiering av innsjøer, er vel noe du har vært innom før, eller? Ulf Larsen 11. feb 2008 kl. 23:49 (CET)

Hei, slettet {{regtest}} og siden hans, slik at historikken kommer overens med virkeligheten og slik at du kan legge inn blokkeringsmelding der. Noorse 12. feb 2008 kl. 13:41 (CET)

Wergeland[rediger kilde]

Så bra du engasjerer deg i Wergeland-artikelne. Bare en ting,DIKT: når det handler om disse gamle kan det være kjempeverk. D.v.s. verk på opp mot tusen sider og sånn. Skabelsen, Mennesket og Messias er et sånt dikt, og det sammer er Divina Comedie av Dante. og Illiaden og Oddysen av Homer. I disse tilfeller er skråstil det riktige. SKjønner deg, lett å bli forvirra her. Også Spaniolen og De befriedes Europa er store, dikt som er utgitt separat i første omgang. Her tror jeg også det er riktig å bruke kursiv. Ikke la deg skremme til å fortsette å rydde. For her er faktisk en del rot i akkurat dette, Men kikke på verklista under. Står verket som egen post, skal det i kursiv, om ikke er det nok gåseøyne. ;-)) Beste hilsen--Barbrobrud 15. feb 2008 kl. 22:17 (CET)

Akkurat. Flott at du klargjør dette. Jeg var litt i tvil om dette. Jeg skjønte etterhvert at Skabelsen, Mennesket og Messias var et langt større verk enn jeg først trodde. Det bør nok stå i kursiv, som du sier. Jeg skal rette det opp. –Peter J. Acklam 15. feb 2008 kl. 22:24 (CET)


henspeiler henspiller[rediger kilde]

Hei. Det er fint at du retter skrivefeil, men jeg mener bestemt at et begrep som "henspeiler på" et fenomen er et vanlig standardutrykk, og at "henspiller" må være feil, men det er bare min gamle mavefølelse jeg har å slå i bordet med. Mvh--Reodor 16. feb 2008 kl. 12:59 (CET)

Uttrykket «henspeile på» er vanlig, men feil. Det er en sammenblanding av «henspille på» og «gjenspeile». Det enkleste er å la ordbøkene avgjøre, og du finner ikke henspeile i noen ordbok, men du finner ordet både i Korrekturavdelingens liste over vanlige skrivefeil samt Wikipedias egen liste over alminnelige stavefeil. –Peter J. Acklam 16. feb 2008 kl. 16:16 (CET)
OK Jeg gir meg (selvom jeg ikke liker det). Takk for at jeg blir litt klokere etterhvert. Mvh--Reodor 16. feb 2008 kl. 18:03 (CET)


Angående infoboks språk[rediger kilde]

Hei, jeg er elendig til å lage bokser. Skulle gjerne hatt en boks på siden min som forteller at jeg er riksmålsbruker. Finnes en slik boks? Vet du hvordan man lager en sånn? Beklager bryderiet. --Stiangutten 24. feb 2008 kl. 19:53 (CET)

Jeg vet ikke om det finnes noen slik boks, eller hvordan man lager en, men det burde finnes en slik boks. –Peter J. Acklam 29. feb 2008 kl. 13:58 (CET)

Forhåpentligvis --> forhåpentlig[rediger kilde]

Hei! Ser du har godt driv på å fikse skriveleifer i Wikipedia ... du har ikke lyst til å rydde «forhåpentligvis» av veien også, og erstatte de med «forhåpentlig»? --Eivind (d) 29. feb 2008 kl. 13:35 (CET)

Ordet står i listen min over ord og uttrykk som bør vekk. Jeg skal fikse det, men jeg vet ikke nøyaktig når. :-) –Peter J. Acklam 29. feb 2008 kl. 13:57 (CET)
Flott, da er jeg fornøyd. Takk (: --Eivind (d) 29. feb 2008 kl. 14:18 (CET)

Foreløbig -> foreløpig[rediger kilde]

I følge min ordbok er den formen som er valgt av en del brukere fullt ut akseptabel på riksmål. Foreldet vil noen mene, men ikke desto mindre. 91 6. mar 2008 kl. 12:09 (CET)

Jeg foretar aldri slike rettelser uten å konferere med kilder. Og saken er at foreløbig nå er tatt ut av riksmålet. Såvidt jeg vet skjedde det med revisjonen i 2007. Slår du opp foreløbig i Riksmålsordlisten får du ingen treff. –Peter J. Acklam 6. mar 2008 kl. 12:17 (CET)
Forskjellen fra min analoge bok til nettets digitale liste er at de to formene er gitt omvendt rekkefølge:
"Fant 1 poster som passet til ditt søk. Viser post 1 til 1 foreløpig el. foreløbig" 91 6. mar 2008 kl. 12:29 (CET)
Du har rett, og jeg må beklage. Det er klønete at ikke listen gir treff på et gyldig ord. Jeg skal tilbakestille mine redigeringer. –Peter J. Acklam 6. mar 2008 kl. 12:32 (CET)
Ingen stor sak for undertegnede akkurat dette og «foreløbig» er ikke blant de formene jeg bruker. Men enkelte av formene som wikipedia på bokmål/nynorsk gir rom for er naturlige og riktige for meg - og det føles som en lettelse etter å ha vært nødt til å skrive et strengt normert bokmål i mange år. 91 6. mar 2008 kl. 12:38 (CET)

Tar du en titt?[rediger kilde]

Brukerdiskusjon:H92#«Apostrofer»? -- Olve Utne 26. apr 2008 kl. 19:08 (CEST)

Du er herved invitert til å bli med i Wikipedia:Underprosjekter/Alternativ musikk. Prosjektet søker både å øke antall artikler relatert til alternativ musikk og dens undersjangere og band. Hvis du vil ble medlem se Wikipedia:Underprosjekter/Alternativ musikk/Medlemmer. Hilsen --Superunknown 3. jun 2008 kl. 15:51 (CEST)

Skiltfarger[rediger kilde]

Hei, har du en kommentar til forslaget mitt på Brukerdiskusjon:Btd#Trafikkskilt? Det er slik Pantone selv presenterer de aktuelle fargene på internett. Btd 3. aug 2008 kl. 17:13 (CEST)

Jeg har svart på diskusjonsiden din. –Peter J. Acklam 4. aug 2008 kl. 16:31 (CEST)

Bildebruk[rediger kilde]

Har brukt noen av dine bilder i Gaularvassdraget, la inn en {byline}. Tenkte du skulle få vite det, så få du bestemme selv om du vil ha den der. Ellers er det litt feil info om et bilde på Bruker:Pjacklam/Bilder: Holsavatnet i Førde sett mot Nyddalen. Burde være f.eks. Holsavatnet i Førde sett mot Vikja/Skorpa i Holsen (Tror du må ha vært i Nydalen da du tok bildet.) Mvh Hoppedal 9. okt 2008 kl. 23:42 (CEST)

Hei. Jeg er for at man legger inn en byline, så takk for det. Og takk for rettelsen når det gjelder bildetittelen. Jeg skal rette det. –Peter J. Acklam 14. okt 2008 kl. 21:00 (CEST)

Batymeter[rediger kilde]

Jeg har lagt til en iw-lenke fra Batymeter til fr:Sondeur bathymétrique. Jeg kan se at det er du som har opprettet artikkelen (for 3 år siden). Er det riktig forstått at den franske artikkelen beskriver det samme som den norske? Mvh. Wikijens 6. mar 2009 kl. 12:47 (CET)

Jeg kan ikke noe særlig fransk, men såvidt jeg forstår handler den franske artikkelen om en bestemt type batymeter, ikke batymetere generelt, men jeg synes likeheten er stor nok til at det er greit med en iw-lenke. –Peter J. Acklam 10. mar 2009 kl. 12:54 (CET)

Enheter og prefiks[rediger kilde]

Hei! Ser at du har opprettet en del av «prefiksvariant»-artiklene om gram (yottagram, attogram, osv.) og meter (petameter, zeptometer, osv.), så jeg tenkte det kunne være greit at du fikk vite at jeg har fremmet et forslag på Torget om at disse skal omdirigere til artiklene om grunnenhetene, kilogram og meter. Mvh. ErlendBA 20. mai 2009 kl. 20:41 (CEST)[svar]

Bjelleklang[rediger kilde]

Hei! Jeg ser at det er du som har laget artikkelen om Bjelleklangs album "Sokker og sandaler". Akkurat nå holder jeg på å lage en artikkel om "Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini". Den finnes jo i norsk versjon på dette albumet under tittelen "Vil du ha sjokolade?". Spørsmålet er: Hvem har skrevet den norske teksten? Jeg tenkte at du kanskje hadde platen. Vennligst svar meg på min diskusjonsside. Jeg skal oppgi deg som kilde. På forhånd takk!

Mvh. Mbakkel2 30. juli 2009 kl. 16:30 (CEST)

Hei, jeg ser at wp har både Liste over norske fjell (som du har jobbet med), Norges høyeste fjell og Liste over Norges høyeste fjell. Har du noen forslag til hvordan disse kan sammenarbeides? Mvh MHaugen 5. nov 2009 kl. 18:27 (CET)

Jeg ser at jeg er litt for sent ute og at disse er flettet sammen allerede. :-) –Peter J. Acklam 12. nov 2009 kl. 18:26 (CET)

Hei, for lenge siden plasserte du tagen unøyaktig på denne artikkelen. Jeg forsøkte å utvide betydningen noe, men er ikke sikker på om det har kommet riktig frem på alle områdene (egentlig er det bare den kjemiske betydningen jeg er helt sikker på). Kunne du se over og evt. rette om det er feil/komme med kommentarer/fjerne merknad? Mewasul 5. jan 2010 kl. 12:09 (CET)

Hei. Jeg har fjernet tag-en nå. –Peter J. Acklam 5. feb 2010 kl. 10:22 (CET)

Hej! Jag tillät mig att fixa en länk på din brukarsida; jag utgick ifrån att du ville ha länken till den aktuella kategorin. (Den "flyttades" i november, tror jag). M. v. h., Jörgen B 12. feb 2010 kl. 18:58 (CET)

Hei. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at navnet på kategorien er blitt forandret. –Peter J. Acklam 16. feb 2010 kl. 11:43 (CET)

Åremålavstemning avsluttet[rediger kilde]

Hei Pjacklam.

Som du kanskje allerede er kjent med å så har det på Tinget den siste uken vært avholdt en avstemning som følge av de nye retningslinjene om åremål. Du fikk 24 stemmer for og 11 mot, ettersom du ikke fikk de minimum 25 for-stemmene som var påkrevd for fornyet tilgang til administratorverktøyene er det nå blitt bedt om at disse tilgangene fjernes[2]. Takk for ditt bidrag som administrator. Dersom det er aktuelt er det alltids mulig å bli nominert på nytt for å få tilgang til administratorverktøyene. Ha en fortsatt god helg. -- Hans-Petter 22. mai 2011 kl. 00:32 (CEST)[svar]

Kjempeinnsats[rediger kilde]

Fil:Superman-billiondollarlimited1942.jpg

Synes du har gjort en kjempeinnsats på Wikipedia! — Jeblad 27. mai 2011 kl. 13:33 (CEST)[svar]

Mange takk for det! –Peter J. Acklam 27. mai 2011 kl. 16:41 (CEST)[svar]

Administratorrettigheter[rediger kilde]

Jeg kan love deg et stort For For hvis du skulle ønske å bli aktiv admin igjen :) Mvh JanFredrikB(d) 27. mai 2011 kl. 22:38 (CEST)[svar]

Det er veldig hyggelig å høre! :-) –Peter J. Acklam 30. mai 2011 kl. 22:04 (CEST)[svar]

Juleavslutning - håper å se deg der![rediger kilde]

Velkommen til juleavslutning med Wikimedia Norge, på Gamle rådhus i Oslo.

Hei! Wikimedia Norge arrangerer juleavslutning med julemiddag fredag 14.desember klokken 1700, sammen med Norsk Kulturråd. Arrangementet vil finne sted i andre etasje på Gamle rådhus i Oslo, og foruten juletallerken og hyggelig samvær vil vi også få høre korte faglige innlegg. Dessuten vil vi premiere vinner/e av den norske delen av fotokonkurransen Wiki Loves Monuments.
Arrangementet er åpent for Norsk Kulturråd, medlemmer av Wikimedia Norge, og wikipedianere med registrert brukerkonto. Medlemmer av Wikimedia Norge får arrangementet og julemiddag gratis, mens ikke-medlemmer betaler en egenandel på kroner 200. Man betaler for egen drikke. Alle deltakere må være påmeldt.
Påmelding skjer innen utgangen av 10.desember ved å sende meg ditt fulle navn på mail til erlend@wikimedia.no. Skriv om du ønsker pinnekjøtt eller lutefisk.
Velkommen!
Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:59 (CET)


Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets Wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 02:07 (CET)[svar]

Oslo Sjøflyplass (Fornebu).[rediger kilde]

Hei skriver til deg siden jeg ser det er du som har opprettet siden om denne sjøflyplassen. Men denne sjøflyplassen har da vitterlig vært nedlagt i en hel del år nå. Kjetil Eggen (diskusjon) 17. jan. 2015 kl. 20:21 (CET)[svar]

Hei! Jeg opprettet artikkelen i 2006, og da var det aktivitet der. Hvis flyplassen er lagt ned, er det bare å gjøre som med alle andre artikler på Wikipedia som har feil: rediger artikkelen slik at den stemmer med dagens situasjon. Peter J. Acklam (diskusjon) 21. jan. 2015 kl. 13:17 (CET)[svar]

10-årsklubbben[rediger kilde]

Hei,Pjacklam,

jag vill gärna bjuda in dig att bli medlem i Wikipedia:10-årsklubben, en Klub för bruker som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

10-årsklubben er en uformell gruppe av brukere som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

Klubbben er en norskspråklig del av Ten Year Society.

Medlemskapet er frivillig og åpent for alle som har bidratt på Wikipedia i minst ti år.

Den som ønsker å markere sitt medlemskap på brukersiden sin kan gjøre det med malen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmer med denne malen på brukersiden vises også i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben

Velkommen! Dan Koehl (diskusjon) 7. mar. 2015 kl. 21:22 (CET)[svar]

Baksida nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Pjacklam! Jeg har nominert Baksida, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Baksida. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. ツDyveldi☯ prat ✉ post 9. apr. 2018 kl. 20:41 (CEST)[svar]

KIF-hytta[rediger kilde]

Jeg har brukt ditt bilde på Facebook, men gitt deg kredit Bruker:F.bendik

Zl nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Pjacklam! Jeg har nominert Zl, en pekerside du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av pekersiden at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt pekersiden (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Zl. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at pekersiden skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt en administrator på dennes diskusjonsside eller les Wikipedia:Sletting. --2A02:587:C441:44D8:89F7:EE39:3AA7:517B 7. feb. 2021 kl. 21:42 (CET)[svar]

dørstokkmila[rediger kilde]

Hei, jeg ser at denne artikkelen ble skapt av deg i sin tid. Du nevner at begrepet også brukes om folk som blir stående og prate når de egentlig er på vei hjem. Den betydningen har jeg ikke hørt før og den er heller ikke nevnt i ordbøkene jeg har tilgang til. Er det noe som "alle vet", eller er det regionalt? Samme definisjoner står også på Wiktionary, der jeg bidrar mer enn her på Wikipedia.

Hvis du har mulighet en dag, kunne du se etter et sitat eller en kilde på den aktuelle betydningen? Så kan jeg eventuelt legge det til på Wiktionary. - Teodor (db) 15. feb. 2021 kl. 17:50 (CET)[svar]

Hei, artikkelen ble opprettet av meg, men er blitt endret flere ganger etter det, som du kan se av historikken. Den betydningen du nevner er ukjent for meg. Den ble lagt inn av Oggbogg2. Peter J. Acklam (diskusjon) 19. feb. 2021 kl. 11:16 (CET)[svar]