Bruker:Bjørn som tegner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bjørn som tegner, gikk bort 19. februar 2018. Han var en aktiv Wikipedianer som vil bli dypt savnet. Haros (diskusjon) 24. feb. 2018 kl. 10:47 (CET)
Babel-brukerinformasjon
no-3 Denne brukeren har omfattende kjennskap til norsk (bokmål).
nn-2 Denne brukaren meistrar nynorsk på eit middels nivå.
da-1 Denne bruger har grundlæggende kendskab til dansk.
sv-1 Den här användaren har grundläggande kunskaper i svenska.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
Brukere etter språk
Denne brukeren har side og er aktiv
med opplastingCommons.
Denne brukeren ønsker å styrke Wikipedia-samfunnets samhold gjennom Esperanza.
Denne brukeren har vært på Wikipedia i
17 år, 8 måneder og 17 dager.
I already made up my mind, so please don't disturb me with facts
Halvt bergenser blir en av å ha bodd lenge i byen

Pensjonert sosionom fra Flekkefjord med litt bakgrunn fra UiB 65 - 66 uten at det har satt varige arr i sjelen."som tegner" fra nesten barnsben - uten å ha satset på noen karriere. Interessert i skapende prosesser, glad i gamle hus på rett plass i kulturlandskapet og passe dårlig vedlikeholdt, samt natur som enten har vært holdt i hevd eller gått nesten dukken (inklusive bonsaitrær). Ble fascinert av hva det går an å gjette seg til ved å se på gammelt bygningstømmer som klart er gått fra bygg til bygg før det ender som uthus eller sjøhus. Det er verd en artikkel som jeg håper å få startet, så får andre sjeler ta tak i slike ting som katalog, kryssreferanser osv.

I mellomtiden starter jeg en del stubber - og fikser på noen stubber -i håp om både å hjelpe noen, og irritere perfeksjonistene til å gjøre dem perfekte. Jeg blar litt tilfeldig og får ofte assosiasjoner som blir til søk. Så får vi se da.

Så vil jeg prøve å sende en av mine tegninger,når jeg finner ut hvordan, med tilblivelseshistorie, som involverer andre eventuelle opphavsrettighetsinnehavere bare for å se hvordan det hele utvikler seg. Vennligst ikke rett på ovenstående. Gi meg god nok grunn, så gjør jeg det selv.

Internettbruker fra da vi fikk bredbånd i hus.Siste datakurs 1992 - og det var Word Perfect. Det er mye som må læres...... Fra våren 09 også med MacBook, siden PCen truet med å kaste meg ut. Det hjalp! Nå husker PCen meg hver gang jeg skrur den på (ca en gang per uke.), og Macen glemmer meg en gang per måned (PMS?) Men jeg har lært litt kampteknikk for databrukere + adressen til nyttige hjelpere.

..etter flere års tid:

Epost: [1] Etter mye hodesvette, endelig på plass. (Byttet brukernavn på den i sommer (2009), siden passordet stadig ikke passet.)
Bruker:Bjørn som tegner/Verktøykassen
Bruker:Bjørn som tegner/Galleri
Bruker:Bjørn som tegner/Artikkelarkiv - startet og/eller større bidrag på
Bruker:Bjørn som tegner/Språklab oversettinger i kladd
Bruker:Bjørn som tegner/Entartetproblemer liste som skal til Berlin.
Bruker:Bjørn som tegner/Om fungering av organisasjoner uten ledere Essay (nå åpent for kommentarer, forslag og ønsker på disk-siden)
Bruker:Bjørn som tegner/Kan man være kreativ på Wikipedia - og i så fall hvordan? nytt essay
Bruker:Bjørn som tegner/Noe om makt og Wikipedia ennå en essaystart
Bruker:Bjørn som tegner/En alternativ historie fra det virkelige Wikipedia Hendelser sett fra min godstol.
Bruker:Bjørn som tegner/Kvinnelige brukere på Wikipedia - er der noe som butter i mot?
Wikipedia:Stilmanual/Kunstnere OK adresse å ha her.
Bruker:Bjørn som tegner/Min kvinneliste (internasjonal og smal)
Bruker:Bjørn som tegner/Om herping, test og vandalisme - kladd for nyhet
MEGET utsatt prosjekt: Bruker:Bjørn som tegner/kladd for gallerikriterier. Industrimanualen blir ikke helt god for slike tiltak, men alle kan ikke sies å være like inklusjonsverdige.
Ennå et prosjekt:Bruksanvisningen over alle bruksanvisninger: En WP-artikkel blir til. Skritt for skritt med en del tablåer hvordan ting ser ut fra «baksiden». Denne skal flere enn jeg jobbe med. Der er for mange dataspråkting som skal inn - og språket forøvrig trenger finpuss. Og går det for fort eller for sakte fram?
Bruker:Bjørn som tegner/kladd for kunstnerboks - boks for sentral info: år, skole, reiser, fullført, osv, i kortversjon
gammel opplasting

Hva er Wikipedia for meg?

  1. Et leksikon/ oppslagsverk der alle som har noe fornuft å fare med kan bidra.
  2. En del av et elektronisk nettverk (www) som ingen levende person kan håpe å få oversikt over lengre.
  3. Et sosialt nettverk for de som bidrar. Nettverket fungerer som et virtuelt torg, der skriftlige budskap leveres ca. like fort som muntlige. Arkivsystemet gjør at «Omforlatelse» kanskje har fått endret betydning.
  4. En mulighet til å ta vare på erindringer. Disse må legges inn i Wiki- format.
  5. En form for udødelighet? (vanity - javel, nei?)
  6. En mulighet til å gi videre viten som nok er gått ut på dato, men etter min mening har sin plass her. Noe er banalia - men som en sa: For hvem?
  7. En mulighet til å spille en eller et sett sosiale roller. Her primært som Wikiyter, men også ved kontakt med andre i forumet.
  8. Sider jeg ennå ikke ser klart
  9. Punkter jeg har glemt.
  10. Andres oppfatning av hva Wiki er/ bør være / kan bli. Hva jeg møter i Wiki er de andre.E.g. premiser for «rett» deltakelse

Huskeliste

Det som er blitt blått er startet av meg eller andre:

Gård: småbruk, husmannsplass, landsdelsforskjeller, styvinger( bilde på plass)Bonsai(ta fra enWP), rydde i saueholdet - noe må til ull/tekstiler(nnWiki har mere)illustrasjon til utløe.


Gårdsarbeidet var nokså kjønnsdelt, med rollefordeling etter krefter og ferdigheter som av og til gikk på tvers (mao - mere praktisk ordning enn diskriminering)

Så har vi lefsebakst, rokk og spinning, karding, farging, veving1vev, osv. Ikke alle kunne alt - ofte litt arbeidsdeling gårdene i mellom kverna i bekken på en gård. Skikken med at tyende alltid gikk og strikket mellom oppdrag -. (tradisjonelle - en oversikt). «Lakseklausul» i tjenesteavtaler.

Etter ferie: (les høst 07) Ill. fra kunsthistorie både norsk og utl. (Kan falle for fristelsen og legge ut et eget). Legge ut bedre bilder: sjøbuer, sjøhus og andre maritime bygg. Annet snadder fra tidligere turer, bl.a. bedre bilder til noen av de andre art. Familieboken og MS Sunriver

Fotos: av Cognac-flakonger, Calvados og miniatyrflasker. Husk at bildet kan si mere enn en kan skrive. Drammeglass, tumling, vinglass

Skrive om: Gilje (fiske) Bruker:Bjørn som tegner/kladd for gallerikriterier, rødlenker i det jeg allerede har laget. Diverse spennende småsteder langs kysten av Bretagne m.m. jazz pianist Leszek Mozdzer

Utsatt tema:

Drikkekultur, bedre om alkoholpolitikk i 1950-årene. mere om barnekultur og ungdomskultur, almue, sekunda, Baccanalia, måtehold,velstand. dannelse, midtsommer, juleblot/midtvinterfeiring,Hadeland Glassverk, Nøstetangen glassverk, Porsgrunds Porselænsfabrik Møkkaspredning som geriljaaktivitet hvis ingen andre gjør den) evfemisme (euphemisme)

Verktøyside og aktuelle lenker

Vin løpende prosjekt med flere grener. Liste over vinproduserende land skrive inn distrikt og druer til senere blålenker i de enkelte land?
Tobakk: Forsøke å lage brukbart om Pipetobakk
Spesial:Lonelypages = adspredelse mens en tenker på noe annet.
Ikkepedia Tulleutgaven
Uncyclopedia noch mehr quatsch
Bla gjennom kategoriene
Spesial:Disambiguations
Wikipedia:Hjelpeside over «foreldreløse» pekesider.
Wikipedia:Mulige feilstavede røde lenker.
de:Kategorie:Künstler (documenta)
denne listen gir de siste 500 upatruljerte artiklene eller så mange som gjenstår bakover i uken som gikk
Wikipedia:Flertydige titler med mange lenker til

Artikler jeg har bidratt på/skrevet/oversatt

Flyttet det meste til: skrytesiden

Større «prosjekter» og bagateller

  • Ungdomskultur Drikkekultur
  • Gammalt gårdsbruk(før motoriseringen) fra flere kilder
  • Lista nedenfor viser kunstnerne som ble presentert på «Entartete Kunst»-utstillinga i München. Personene er ordnet alfabetisk etter etternavn. Mitt mål:Flest mulig skal bli blå, med brukbare artikler. (Noen mangler også på andre språk, og jeg har tynt med kildemateriale om tysk kunsthistorie, så noen kommer nok til å forbli røde lenge. Noen av de blå er allerede arkivert i artikkeloversikt som startet.) Noen gir ikke resultat utover navnet på Google og ArtCyklopedia - men Holocaustlisten fra Wien dukker ikke alltid opp heller. Kanskje smartere søk må til. La forøvrig inn Kategori:Entartet for å samle opp dem som ikke sto i listen nedenfor. Noen av dem finnes på tysk WP uten etikett.

Siste sprell - sorteres og flyttes senere.

Common sense

Klopp . Stige . sulky , koffert . tripteller (bil) Lekter . Plattgatter . slipp . Bekatråd .

Académie des Beaux-Arts . Blivet . Eureka . Fikserbilde . lysekthet . Mezzotint . Modellervoks . Penrosetriangel . prosadikt . sjakkbrikke . sjablong . smaragdgrønn . stålstikk . TA (Tiré par l'artiste) . Tapet . tesselering .

Samuel Jessurun de Mesquita . Oscar Reutersvärd . Ogata Korin . Utvidet kraftig: M.C. Escher og René Magritte

innfall, foreløpig «ukatalogiserte» (sorteres en eller annen kjøttdag):

Akkompagnement . Merkedag . Cargo (pussig religion), Kronesteinen er den viktigste i brobuen,og Galetter var bedre enn Créper til kjøttpålegg, men ikke til norsk syltetøy - der var de fiasko selv om de ble lyst opp av en lampe. Plymouth Rock (minnestein) Ellers småfiksing på «foreldreløse», kategorifinning, utvidelser av «tynne» eller tillegg av det jeg vet og kan og lign.

Videre: (gode forslag fra andre er velkomne)

Mere SciFi? Jack Williamson? Frederik Pohl? Starchild? Gjøre Rudyard Kipling ferdig oversatt. Skipet som fant seg selv If(film) (e.g. If....) da må noen lage deling og If (forsikring) må fratas eneretten til «If» - idretts-ifene har rett på territorium de og.

Gabriel Scotts bøker, (spes. Kilden med henblikk på sørlending som natur/kulturfenomen, humor: lik eller ulik? Altså: finnes sørlandshumor som særtrekk? Mere rundt norsk alkoholpolitikk , avholdsbevegelsen , Piperøyking & mer og bedre om tobakk, pipetobakk og piper(tobakk), samt passe på Fjord og Amerika etter litt intervensjoner. Citroen Ami (mimre litt) Flere flekkefjordsrelaterte?

Forsøke å huske mere av småting som er i ferd med å gå i glemmeboken av ting fra barndommen. Livstykket er ett eksempel, sokkeband , langstrømper , nikkers , vadmel , ryggekorg /ryggkorg , sløyd , Vidje band eller - binding?, hjelpe med artikler rundt vin, illustrere med fotos eller tegninger der jeg kan.

Gamle redskaper m.m.:

bruk, Møkkakjeller, Innhøsting slåttonn, våronn midtvinter, damaskduker, porselen og glass og Import svertekampanje, del av bilder til mere Kalesje Vogn Dilligense Stallkar Sadel??

Robert Heinlein og en del av bøkene hans med henblikk på KIPLING, Poul Anderson ditto Dorsai - Gordon R. Dickson - Darkover - Marion Zimmer Bradley - Xanth - Piers Anthony - If(dikt) - Skipet som fant seg selv - Sector General - James White (forfatter)

Õm President Stubb, kansler Sletting og andre WIKI-vesener

President Stubb heretter i kortform PS meldte seg til tjeneste i no Wiki nesten med det samme. Tross mye omtale og anvendelse av hans bumerke(segl), har tilværelsen blitt noe anonym. MERE PÅ DISKUSJONSSIDEN

Tyrkleif tok også en tur innom, men ble raskt forvist til det ytterste mørke, merket med rødt. Spor etter ham finnes fortsatt Hans nære slektninger errata er trolig fortsatt i live, men lever svært anonymt, selv om korrekturleseren er gått til de evige jaktmarker.

200 nyeste artikler

Kjekt kompliment - helt uventet:

Rosetta barnstar

The Meta-Wiki Rosetta barnstar 2013
For being among the top 40 Meta-Wiki translators in 2013, with over 500 translation units edits! If I knew all the Wikimedia languages I'd also compliment you for how spot-on your translations are, but I must leave that to your language colleagues. :) Cheers, Nemo 21:49, 1 May 2014 (UTC)