Until It Sleeps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Until it Sleeps
AlbumLoad
FormatCD Single
Artist, bandMetallica
Utgitt21. mai 1996
InnspiltMai 1995
SjangerHeavy metal
Lengde00:04:30
SpråkEngelsk
PlateselskapElektra Records
Komponist(er)James Hetfield
Låtskriver(e)James Hetfield
Lars Ulrich
Produsent(er)Bob Rock
Plass i kronologi
Sad But True
1992
Until it Sleeps
Ain't My Bitch
1996

Until It Sleeps er den første singlen og det fjerde sporet på Metallicas album fra 1996, Load. Sangen ble skrevet og komponert av bandets trommeslager og vokalist Lars Ulrich og James Hetfield.

Demoversjon[rediger | rediger kilde]

Demoen til sangen het "F.O.B.D", fordi melodien minte bandeten om Soundgarden sangen, "Fell on Black Days". Demoversjonen hadde ikke vokaler, men heller nynning av vokalist Hetfield der hvor lyrikk var planlagt.

Live[rediger | rediger kilde]

Until it Sleeps er en av få sanger som fortsatt spilles fra Load/ReLoad era-en til Metallica. Den har blitt spilt over 200 ganger og er den nest mest spilte sangen fra Load, kun forbigått av King Nothing.[1] Sangen var også en del av bandets S&M oppsetning, som ble akkompagnert av San Francisco symfoniorkester og Michael Kamen.

Sangtekst[rediger | rediger kilde]

Teksten til sangen ble skrevet av vokalist James Hetfield, som en forsonning med foreldrenes død av kreft. Hetfield slet voldsomt med tapet av foreldrene og har skrevet mange sanger om dette temaet.[2] Hetfield håpet også når han skrev sangen at mange fans og andre også kunne relatere til temaet i sangen.

Musikkvideo[rediger | rediger kilde]

Videoen til sangen er basert på et bilde av den bibelske hendelsen hvor Adam begår sin første synd. Videoen følger dette kristne temaet gjennom hele videoen. En kan f. eks se Jesus hengende på korset. Grunnet videoen er det mange som føler at sangen representerer forsoning etter å ha syndet.

Listeplassering og Salg[rediger | rediger kilde]

Sangen er bandets femte mest suksessfulle hvis en betrakter salgstall, og ble sertifisert gull i USA av RIAA 6. august 1996. Sangen er også den av bandet har kommet høyest på hitlistene I USA. Den 1. juni 1996 klatret Until it Sleeps opp på femteplass på Billboard listen, hvor den forble i 4 uker.[3] Sangen var også bandets første nr. 1 på Billboard Mainstream Rock chart.

Liste Topposisjon
Billboard Hot 100 10
Billboard Mainstream Rock Charts 1
UK Singles Top 75 2

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]