Unlimited Saga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Unlimited Saga
UtviklerSquare
UtgiverJP Square
NA Square Enix
EU Atari Europe
RegissørAkitoshi Kawazu
DesignerAkitoshi Kawazu
KomponistMasashi Hamauzu
SerieSaGa
PlattformPlayStation 2
UtgivelseJP 19. desember 2002
NA 17. juni 2003
EU 31. oktober 2003
JP 25. januar 2007
(gjenutgivelse)
SjangerKonsollrollespill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI: 12+
ESRB: Teen
USK: 6+
Format1 DVD-ROM
Nettstedwww.square-enix.com/jp/archive/usaga/

Unlimited Saga (アンリミテッド: サガ Anrimiteddo: SaGa) er et konsollrollespill utviklet og utgitt av Square (senere Square Enix) til PlayStation 2, og er det niende spillet i SaGa-serien.

Spillet ble først publisert i Japan i desember 2002[1] og kom senere til Nord-Amerika i juni 2003 og Europa i oktober det samme året.[2][3] Unlimited Saga ble utformet av seriens veteran Akitoshi Kawazu; han fikk en byline på spillets cover. Musikken ble komponert av Masashi Hamauzu som tidligere lagde lydsporet til spillets forgjenger, SaGa Frontier 2. En special limited collector's edition var tilgjengelig kun i Japan og ble gitt ut samtidig som originalversjonen.[3][4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet foregår i en navnløs fantasi-verden. Spredt over hele verden ligger de syv underverkene, gigantiske strukturer fra en tid kalt "gullalderen" knyttet til en eldgammel kamp mot kaotiske krefter. Nøkkelen til verdens historie er Iskander, en kriger-konge som erobret halvparten av den kjente verden og grunnla en hovedstad som fremdeles bærer navnet hans i nærheten av et av de syv underverkene. Historien følger syv forskjellige karakterer - Laura, Judy, Ventus, Ruby, Mythe, Kurt og Armic - som kan bruke kraften fra de syv underverkene:

Blant annet Laura er en tidligere pirat som etter ektemannens død finner ny mening i livet ved å beskytte en prins. Judy er en ung heks som ønsker å redde sin bestefar etter at han ble fanget i et speil på grunn av en konflikt med en gammel rival. Ventus er på jakt etter en mann som drepte broren hans mange år tidligere. Alle karakterene kommer etter hvert sammen, og kan samhandle i løpet av denne perioden for å beseire alle fiendene deres.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «RPGFan News - Famitsu Rates Zelda: The Wind Waker and Unlimited SaGa». www.rpgfan.com. Besøkt 4. februar 2017. 
  2. ^ Staff, I. G. N. (17. juni 2003). «SaGa Ships». IGN (engelsk). Besøkt 4. februar 2017. 
  3. ^ a b «PS2 News: Bonus Final Fantasy disc with Unlimited Saga - ComputerAndVideoGames.com». 22. mars 2007. Arkivert fra originalen 22. mars 2007. Besøkt 4. februar 2017. 
  4. ^ «Final Fantasy X-2: Prologue for US and Europe - PlayStation 2 News at GameSpot». 18. oktober 2006. Arkivert fra originalen 18. oktober 2006. Besøkt 4. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]