Ubok

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ubok.no»)
Ubok
Nettstedubok.no (no)
Type nettstedBokbase, forum, blogg
Tilgjengelige språknorsk
Lansert2011

Ubok (også omtalt som ubok.no) er en uavhengig, norsk plattform for ungdom der en kan lese om ungdomsbøker, diskutere og dele leseopplevelser gjennom sosiale media. Ubok har eksistert siden 2011, tidligere under navnet ungdomsbøker.no. Siden ble lagt ned i 2017, men relansert i oktober 2023.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Nettsiden inneholder en bokbase med bøker som er utgitt for ungdom på norsk, samt oversikt over ulike lister og tema som lages på sosiale media. Bokbasen inneholder en oversikt over ungdomsbøker og lister. Bøkene er sortert etter kategorier og merket med hashtagger.

Redaksjon og drift[rediger | rediger kilde]

Initiativtaker og leder for Ubok er lektor og redaktør Nina Aalstad. En redaksjon av ungdommer mellom 13 og 18 er med og styrer og publiserer innhold. Det kan være alt fra enkelte boktips til forfatterintervju, ulike lister med anbefalinger og alt som har med bøker og lesing å gjøre. Nettsida ble laget sommeren 2023 av elever og lærere på Røyken videregående. Ubok har fått støtte fra Kulturrådet i 2022 til å starte opp igjen i samarbeid med Røyken videregående skole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]