UMEÅ4ever

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
UMEÅ4ever
orig. Umeå4ever
Generell informasjon
GenreFilmkomedie
Utgivelsesår2011
NasjonalitetNorge
Lengde99 min.[1]
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiGeir Greni[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)2011
Eksterne lenker

UMEÅ4ever er en norsk film skrevet og regissert av Geir Greni. Filmen hadde premiere 1. april 2011. I løpet av 2011 var det totalt 6 370 kinogjengere som så filmen på norske kinoer.[3]

Filmen er en komedie og road movie om to kamerater som legger ut på en reise, både fysisk og i sitt indre. Hovedpersonen Stian er på leting etter sin utkårede, og på veien fra Stavanger til Umeå møter vi en rekke interessante mennesker som får innvirkning på våre venners ferd.

Handling[rediger | rediger kilde]

Stian på 33 år har lenge slitt med damer, og har etter hvert senket kravene sine så mye at han tar til takke med den som vil ha ham. I det filmen starter møter vi en mann som har investert i familiebil, og er klar til å fri til sin kjæreste Stine gjennom nesten ett år.

Uforutsette hendelser gjør plutselig at Stians tilværelse ser håpløs ut. Ensom og forlatt søker han trøst hos sine foreldre, men opplever at de tar Stines parti. Når han oppdager at bestekameraten Anders pleier å frekventere barndomshjemmet hans selv når han ikke er der (og med langt mer hell), topper det seg for Stian. Han beslutter å oppsøke Robyn som han møtte på et taekwondo-stevne i Umeå sytten år tidligere. Anders blir med på lasset, i utgangspunktet fordi han er en så god kompis, men det skal vise seg at han har sin egen agenda.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt1677730, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  2. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt1677730, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  3. ^ Filminstituttets årsmelding for 2011, side 39

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]