Tysse (tilhengerprodusent)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tysse Mek. verksted AS

Tysse Mekaniske Verksted er Norges største tilhengerprodusent med en produksjon på 10 000 tilhengere i året. De er organisert som aksjeselskap, eid av Brenderup Group AB og holder til i TyssebotnenOsterøy i Hordaland. De ble etablert i 1964 av Bertin Kåre Tysse (født 1939, død 2012)Til å begynne med produserte de stiger, flaggstenger og tørkestativ, deretter vedkappsagen T400. Produksjon av tilhengere startet i 1972 og har siden vært hovedproduktet.[1] I dag er Tysse tilhenger markedsleder i Norge.

Tysse Mekaniske Verksted har moderne produksjonslokaler på ca. 13.000 kvm og totalt uteareal på ca. 30.000 kvm. Bedriften har en av Norges mest moderne maskinparker innen tynnplatebearbeiding og utfører oppdrag innen stansing, nibling, knekking, robotsveising og montering av tynnplateprofiler og rør.

Bedriften har en egen konstruksjons- og utviklingsavdeling med betydelig erfaring og ekspertise som benyttes i mange ulike sammenhenger. De produserer ikke bare etter spesifikasjoner fra kunde, men utfører også komplette oppdrag fra idé til ferdige produkter. Konstruksjonsavdelingen benyttes for å utvikle nye produkter, eller finne nye tekniske løsninger.

Tysse har leveranser til kunder i et bredt spekter; bygg og anlegg, fiskeoppdrett, engineeringsbedrifter, transportnæringen, offentlige etater, forsvaret etc.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]