Tyson Beckford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Tyson Beckford
Tyson Beckford
Tyson Beckford under FashionWeekLive i San Francisco, 2007
Født Tyson Craig Beckford
19. desember 1970 (44 år)
Bronx, New York, USA
IMDb IMDb

Tyson Craig Beckford (født 19. desember, 1970 i Bronx i New York) er en supermodell og skuespiller fra USA. Han er kjent som modell for Ralph Lauren, sin rolle i filmen Into the Blue.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Tyson Beckford vokste opp i Rochester i New York. Han var aktiv innen amerikansk fotball og friidrett mens han gikk på high school. Begge foreldrene er fra Jamaica, mens hans bestemor er kinesisk og bestefar er fra Panama. Hans brede etniske bakgrunn har gitt et Beckford et eksotisk utseende.

I 1991 ble Tyson Beckford lagt merke til av en talentspeider som han tilfeldigvis møtte i en park i New York. Han ble da plukket ut til å være med i hip hop-magasinet The Source. I 1993, ble Beckford rekruttert av Ralph Lauren som den ledende modellen for mannlig sportstøy under kleslinjen Polo.

TV-kanalen VH1 kåret Beckford til «Man of the Year» i 1995, og han kom på People sin liste over de femti vakreste i verden samme år.

I juni 2005 ble Beckford skadet i en bilulykke nær sitt hjem. Bilen tok fyr, men han klarte å krype ut av bilen før flammene brente ut hele bilen.[1] Beckford pratet om ulykken på The Oprah Winfrey Show.

I 2000 startet Beckford også en karriere innen film, som skuespiller. Filmen Into the Blue fra 2005 er en av de mest kjente. Han er forventet å komme med filmen The 1 Second Film i 2009, som hovedrolleinnehaver og produsent.

Beckford arbeider for tiden sammen med modellkollega Niki Taylor på en virkelighets TV-serie kalt Make Me A Supermodel (Gjør meg til en supermodell) på TV-kanalen Bravo. Han har nå signert hos modellbyråene Nous Model Management i Los Angeles, og Independent Models i London.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Andre opptredener[rediger | rediger kilde]

Musikkvideoer
TV

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]