Two and a Half Men

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Two And A Half Men»)
Two and a Half Men
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie
Prod.landAmerikansk
Sesonger12
Episoder262
Lengde22 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeCharlie Sheen
Jon Cryer
Angus T. Jones
Ashton Kutcher
Bak kamera
Skaper(e)Chuck Lorre, Lee Aronsohn
Prod.selskapChuck Lorre Productions, Warner Bros. Television Studios
Sending
Periode22. september 200319. februar 2015
TV-kanalCBS
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV),
1080i (HDTV)
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Two and a Half Men er en amerikansk situasjonskomedie med Ashton Kutcher i hovedrollen. Hovedrollen ble tidligere spilt av Charlie Sheen, men han fikk sparken den 7. mars 2011 etter en krangel med produsent Chuck Lorre. Serien ble produsert av Warner Brothers og er blitt vist på den amerikanske TV-kanalen CBS siden 23. september 2003. I Norge vises serien på Viasat 4, TV3, MAX og TVNorge. Siste episode premierte 19. februar 2015 i USA.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien utspiller seg i Malibu, California, og i sentrum står ungkaren Charlie Harper (spilt av Charlie Sheen) som lever et bekymringsfritt liv. Han har mye penger, hus ved stranden og stor appetitt på damer og alkohol. Charlie jobber i sesong 1–4 som jingelskriver for ulike reklamefilmer, men skifter i begynnelsen av sesong fem jobb til å begynne å spille inn og fremføre sanger for barn.

Intrigen begynner med at Charlies bror Alan (Jon Cryer), som er kiropraktor, skiller seg fra sin kone Judith, som tror hun er lesbisk. Judith får huset, og Alan tvinges til å flytte inn til sin bror Charlie. Alans sønn, Jake (Angus T. Jones), er hos dem i Malibu hver helg, noe Charlie ikke hele tiden er like glad for. Charlies husholderske heter Berta (spilt av Conchata Ferrell) en skarptunget kvinne som i utgangspunktet motsetter seg forandringene i husholdningen, men motvillig aksepterer den. Charlies one night stand Rose (spilt av Melanie Lynskey) ble først introdusert som Charlies stalker i pilot-episoden.

I løpet av de første fem sesongene er Charlie i en lang rekke tilfeldige seksuelle forhold, med en rekke kvinner han knapt kjenner frem til den sjette sesongen når han blir forlovet med Chelsea. Men dette forholdet varer ikke, ettersom Chelsea avbryter forlovelsen. Etterpå flyr Charlie til Paris i seriens åttende sesong-finale sammen med sin stalker Rose. Gjennom hele serien forsøker Alan å takle sønnen Jakes oppvekst i kjølvannet av skilsmissen, mens han har veldig liten suksess med kvinner. Ekteskapet hans med Kandi mot slutten av den tredje sesongen var kortvarig. I den fjerde sesongen er Alan tilbake ved Charlies strandhus, og betaler bidrag til to kvinner fra hans magre inntekter som kiropraktor. I den syvende sesongen innleder Alan et forhold til Lyndsey McElroy (spilt av Courtney Thorne-Smith) moren til en av Jakes venner. Men forholdet deres blir midlertidig ødelagt, når Alan er utro henne og ved et uhell brenner ned huset hennes - men forholdet gjenopptas etter hvert.

Et tilbakevendende tema i serien er konflikten mellom Charlies og Alans personligheter. Charlie er avslappet, lever det levende livet, er promiskuøs, drikker og spiller. MEn Alan er en spent, seriøs type som hverken har hatt mange damer, eller vært spesielt populær gjennom oppveksten. Alan kan iblant vise seg å være misunnelig på Charlies livsstil, og Charlie minner broren ofte på hvor mislykket han er.

I 2011 ble Charlie Sheen skrevet ut av serien ved at Charlie Harper blir drept av et tog i Frankrike. Men det blir antydet at Rose dyttet Charlie foran et tog, etter å ha fått vite at Charlie hadde vært utro mot henne. I premieren på niende sesong (etter Charlies død) selges strandhuset til Walden Schmidt (spilt av Ashton Kutcher), en milliardær som nylig har gått gjennom en skilsmisse fra Bridget (spilt av Judy Greer) og Alan flytter midlertidig inn hos moren sin Evelyn, etter at Charlies hus er solgt. Men Walden inviterer både Alan og Jake tilbake for å bo i strandhuset hans. På slutten av den niende sesongen slutter Jake seg til den amerikanske hæren. Han dukker opp av og til i løpet av sesong 10, og har ett kort forhold med Tammy (spilt av Jaime Pressly) som er 17 år eldre enn ham - og allered har tre barn.

I den 10. sesongen frir Walden til sin nye britiske kjæreste Zoey (spilt av Sophie Winkleman) bare for å bli avvist, og han oppdager at Zoey allerede er i et forhold med en annen mann. Walden blir deprimert. I mellomtiden forlover Alan seg med kjæresten Lyndsey, samtidig som hans tidligere kone Judith forlater sin andre ektemann Herb Melnick (spilt av Ryan Stiles) som Judith hadde vært gift med siden den fjerde sesongen. Rose kommer også tilbake, og har et kort forhold med Walden, og begynner å forfølge ham slik hun tidligere gjorde med Charlie. Walden begynner er forhold med en fattig, men ambisiøs, ung kvinne ved navn Kate (spilt av Brooke D'Orsay) og han bruker navnet «Sam Wilson» for å late som han er fattig, for å finne kvinner som ønsker å være samme nmed ham for ham - ikke for pengene hans. Men de slår opp, når Walden avslører hvem han egentlig er - selv om Kate innser at Waldens penger hjalp henne til å begynne som en vellykket mote-designer.

Jake kunngjør at han kommer til å bli utstasjonert til Japan i minst ett år gjennom militæret, så Alan og Jake reiser på ferie sammen først. Bortsett fra en cameo i den aller siste episoden, var dette aller siste gang Jake dukker opp i løpet av TV-serien. I den 11. sesongen kommer en ung kvinne til strandhuset, og kunngjør at hun er Charlie Harpers biologiske datter: Jenny. Hun flytter deretter inn sammen med Walden og Alan, og viser senere mange av Charlies egenskaper, inkludert kjærlighet til kvinner og alkohol. Lyndsey begynner etter hvert et forhold til en mann som heter Larry.

I den tolvte sesongen bestemmer Walden seg for å prioritere livet sitt annerledes, og ønsker å adoptere en baby. Han innser at den eneste måten å gjøre dette på er å være gift. Men han kjenner ingen som vil gifte seg med ham umiddelbart, så han ber Alan om å gifte seg med ham og late som om de er et homofilt par. Jenny flytter ut av huset deres, og flytter inn hos Alans mor Evelyn. Alan og Walden adopterer et afroamerikansk barn, Louis, og tar ut skilsmisse kort tid senere for å begynne forhold til kvinner. Alan frir til Lyndsey en gang til, og hun takker ja.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Faste og gjentatt medvirkende[rediger | rediger kilde]

  • Charlie Sheen som Charles Francis «Charlie» Harper, velstående og populær ungkar, "falt" foran et tog i Frankrike mens han var på tur til Paris med Rose som hadde tatt ham på fersken med en annen dame i dusjen dagen i forveien.
  • Jon Cryer som Alan Jerome Harper, Charlies nerdete og mindre vellykkede bror
  • Angus T. Jones som Jacob David «Jake» Harper, Alan og Judiths uvitende sønn
  • Holland Taylor som Evelyn Harper, Charlie og Alans selvsentrerte mor
  • Marin Hinkle som Judith Harper, Alans hevngjerrige, selvopptatte og humorløse ekskone
  • Melanie Lynskey som Rose, Charlies nabo som er sykelig forelsket i Charlie etter at de hadde en natt sammen.
  • Conchata Ferrell som Berta, Charlies/Waldens skarptungete rengjøringshjelp
  • Ryan Stiles som barnelege Dr. Herbert Gregory Melnick, Judiths nye ektemann
  • Ashton Kutcher som Walden Thoreau Schmidt, multimilliardæren som kjøper huset etter Charlie Harpers død i 2011
  • Amber Tamblyn som Charlie Harpers lesbiske datter Jenny (erstatter Jake som fast person i serien mens Angus T. Jones er på college).

Gjesteskuespillere[rediger | rediger kilde]

Episoder[rediger | rediger kilde]

Se: Liste over Two and a Half Men episoder

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (en) «Morgan Fairchild». imdb.com. Besøkt 26. juni 2009. 
  2. ^ (en) «Megan Fox». imdb.com. Besøkt 26. juni 2009. 
  3. ^ (en) «Heather Locklear». imdb.com. Besøkt 26. juni 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]