Trygve Wyller (1950)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trygve Wyller
Født4. juni 1950Rediger på Wikidata (73 år)
BeskjeftigelseProfessor, teolog Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
FarThomas Christian Wyller
SøskenTorgeir Bruun Wyller
Vegard Bruun Bratholm Wyller
NasjonalitetNorge

Trygve Eiliv Wyller (født 4. juni 1950) er professor i systematisk teologi og diakoniforskning ved Det teologiske fakultet. Dekan siden 2007, studiedekan 2003-2007.

Trygve Wyllers forskning spenner over et bredt register fra vitenskapsteoretiske grunnlagsproblemer for teologisk forskning, via arbeider om ulike sider av den kristne omsorgstradisjonen, til filosofisk-teologiske analyser om helse- og sosial faglig arbeid. Wyllers publisering, undervisning og forskningsformidling har blitt møtt med stor interesse i både klassisk teologi og ulike praktiske profesjonsutdannelser. Han har i mange år bidratt med arbeider med et fenomenologisk perspektiv på profesjonsetikken. Et annet bidrag i samme retning er antologien Skam (Oslo 2001) som har kommet til å spille en viktig rolle for den norske og nordiske fagdiskusjonen på feltet.

«Citizenship and justice» har stått i fokus for Wyllers arbeid de senere årene, med internasjonal publisering om medborgerskap for vanskeligstilte, tolket i lys av nyere teologi og kritisk teori. Trygve Wyllers fagfelt er samtidsteologien og forholdet mellom teologi og andre beslektede fagtradisjoner. Sentralt står spørsmålet om teologien har et bidrag til åpenhet, inklusjon og etisk dømmekraft i et fragmentert og moderne samfunn.

Trygve Wyller var en av to kandidater til rektorvalget ved Universitetet i Oslo i 2009. Den andre var professor i medisin Ole Petter Ottersen. Wyller stilte sammen med prorektorkandidat Guro Valen, som er professor i medisin, og viserektorkandidat Arne Bugge Amundsen, som er leder for institutt for kulturstudium og orientalske språk (IKOS). Wyller tapte valget med 35 mot 65 prosent av stemmene.[1]

Han er sønn av Thomas Christian Wyller og halvbror til Torgeir Bruun Wyller og Vegard Bruun Wyller.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • 2008 Barmhjertighet som brudd på inskripsjonens makt

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]