Trondhjem Mikrobryggeri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trondhjem Mikrobryggeri
Org.nummer979740360
BransjeØlbrygging, destillasjon
Etablert1998
HovedkontorTrondheim
LandNorge
AdressePrinsens gate 39
Produkt(er)øl
brennevin
Nettstedtmb.no
Kart
Trondhjem Mikrobryggeri
63°25′53″N 10°23′33″Ø

Trondhjem Mikrobryggeri ligger i Prinsensgate 39, sentralt i Trondheim by og er en pub som selger øl og brennevin de har brygget selv.

Trondhjem Mikrobryggeri åpnet 4. desember 1998, og var den andre bryggeripuben som startet sin virksomhet i Norge. Bryggeriet har også kjøkken og egen matmeny.

Bryggerne mener at ølelskere har drukket seg lei på at de store industribryggeriene med sine strenge profittkrav er tvunget til å kutte tilbake på kvaliteten og mengden av de ingredienser som gir ølet sin gode smak — humle og malt. Trondhjem Mikrobryggeri får malten fra de samme bøndene som leverer malt til Skottlands kjente maltwhisky-destillerier. Humlen kjøper de fra de mest anerkjente humlegårdene i Tsjekkia, Tyskland, England og USA. Alt øl som serveres hos Trondhjem Mikrobryggeri er brygget på stedet. Er du heldig kan du se bryggeren i aksjon rundt bryggekjelene bakerst i lokalet.[1]

Siden Januar 2017 har de også produsert brennevin, de lager små batcher, som enten serveres etter en kort periodes lagring, eller en lengre tids modning på eikefat. De lager vodka, akevitt, gin og whisky.[2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lynum, Sissel (25. mars 2015). «Øl fra Trondhjem Mikrobryggeri kommer i butikken». adressa.no. Besøkt 12. juni 2021. 
  2. ^ «Destilleri, Trondhjem Mikrobryggeri». Tmb hjemmeside. Besøkt 12. juni 2021. 
  3. ^ «Trondhjem Mikrobryggeri - Drikkeglede: Bryggeri- og Drikkevareforeningen». www.drikkeglede.no. Arkivert fra originalen 12. juni 2021. Besøkt 12. juni 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]