Trondheim Energi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Trondheim Energi AS var et kraftselskap som ble stiftet i 1901 som Trondhjems Elektricitetsværk og Sporvei. Kraftproduksjonen ligger på 3 200 GWh i et normalår og kommer fra vannkraftverk i Nea-Nidelvvassdraget og Orklavassdraget. Trondheim Energi AS omfatter i dag (2009) datterselskapene Trondheim Energi Nett AS, Trondheim Energi Fjernvarme og Trondheim Energi Kraftsalg AS. Trondheim Energi Kraftsalg selger strøm i sluttbrukermarkedet og er aktuell strømleverandør for store og små kunder i hele landet. Nettselskapet har Trondheim og Klæbu kommuner som konsesjonsområde.

Det opprinnelig kommunalt eide Trondheim Energiverk ble i 2002 solgt til Statkraft. Selskapets navn ble i 2007 endret til Trondheim Energi. Antall ansatte i selskapet er ca. 250. Omsetningen i 2007 var på 2 369 Mkr og driftsresultat etter skatt 412 Mkr.

Det tidligere produksjonsselskapet Trondheim Energi Kraft er fra 01.01.09 fullstendig innlemmet i Statkraft Energi AS. Kraftverkene er her samlet i en enhet som benevnes Kraftverksgruppe Trondheim og styres fra Statkraft sin driftssentral i Gaupne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

energistubbDenne energirelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.