Trollmannens læregutt (film fra 2010)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trollmannens læregutt
orig. The Sorcerer's Apprentice
Generell informasjon
SjangerAction/eventyr
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJon Turteltaub
ProdusentJerry Bruckheimer
ManusforfatterMatt Lopez
Doug Miro
Carlo Bernard
MusikkTrevor Rabin
SjeffotografBojan Bazelli
Foran kamera
MedvirkendeNicolas Cage
Jay Baruchel
Alfred Molina
Teresa Palmer
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Trollmannens læregutt (orig. The Sorcerer's Apprentice) er et amerikansk eventyrfilm fra 2011. Filmen er regissert av Jon Turteltaub, produsert av Jerry Bruckheimer, og har Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina og Teresa Palmer i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Vi er i år 740. Maxim Horvath (Alfred Molina) er en av Merlins tre lærlinger, men Horvath forråder Merlin og slutter seg til den onde trollkvinnen Morgana le Fay (Alice Krige). Morgana sårer Merlin til døde, før den andre lærlingen Veronica Gorloisen (Monica Bellucci) absorberer Morganas kropp til sin egen. Morgana prøver å drepe Veronica fra innsiden, men den tredje lærlingen, Balthazar Blake (Nicolas Cage) stopper henne før det kan skje ved å stenge dem inne i Grimhold, et magisk fengsel som har formen til en matrjosjka. Før Merlin dør, rekker han å gi Balthazar en magisk dragering, som skal merke en etterfølger etter Merlin, som en dag skal ha kreftene til å gjøre slutt på Morgana.

I år 2000 aner Balthazar fred og ingen fare da den 10-årige Dave Stutler kommer inn i butikken. Balthazar ser potensial i gutten og gir ham drageringen, som viser seg å ha uante krefter i Daves hender. Men Dave åpner Grimhold ved en feil, og Horvath slipper ut. Mens Balthazar og Horvath kjemper om Grimhold, med Dave som skremt tilskuer, blir de fanget inn i en gammel urne. Dave tar med seg urnen hjem, men snakker aldri om den til noen.

Ti år senere er Dave (Jay Baruchel) en fysikkstudent på New York University og i det hele tatt en klassisk nerd, som i tillegg er klønete og usikker på seg selv. Han møter igjen sin barneforelskelse, Becky (Teresa Palmer), og synes igrunn at livet er godkjent. Men én dag kommer Balthazar og Horvath ut av urnen, og Balthazar bestemmer seg for at det er på tide å møte skjebnen. Dave blir trollmannens læregutt, men han tviler på seg selv og om han virkelig er den rette for jobben. Balthazar innser at det kan bli vanskelig å beseire Horvath og Morgana – om han ikke får Dave til å tro på seg selv i tide.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Balthasar Blake Nicolas Cage
Dave Stutler Jay Baruchel
Maxim Horvath Alfred Molina
Becky Barnes Teresa Palmer
Drake Stone Toby Kebbell
Bennet Zurrow Omar Benson Miller
Veronica Gorloisen Monica Bellucci
Morgana le Fay Alice Krige
Merlin James A. Stephens
Sun-Lok Gregory Woo
Abigail Williams Nicole Ehinger
Andre Dunlap Ethan Peck
Unge Dave Jake Cherry
Unge Becky Peyton Roi List
Unge Daves venn Robert Capron
Forteller Ian McShane (ukreditert)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]