TreSenteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tresenteret i Trondheim (TreSenteret)
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer982843901
Stiftet2000
LandNorge
Medlemmer41
Nettstedwww.tresenter.no

TreSenteret ligger på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets campus Gløshaugen, og er en medlemseid forening som arbeider for økt bruk av tre. TreSenterets hovedvirksomhet er å jobbe for at flere studenter skal fordype seg i trefag. TreSenteret har siden opprettelsen gitt viktige bidrag til et økt fokus på innovasjon og utvikling innen skog- og trenæringen.[1]

TreSenterets arbeid er en del av den nasjonale tresatsingen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kompetansesenteret TreSenteret ble opprettet 6. desember 2000, etter initiativ fra bl.a. Trondheim kommune, NTNU og skog- og trenæringen.[2] Spiren til opprettelsen av et eget senter for bruk av tre var engasjementet til en gruppe treentusiaster ved daværende NTH, som i 1992 lanserte tanken om en koordinert satsing på tre på høgskolen. I 1997 ble ideen om et frittstående senter tatt videre, og Landbruksdepartementet bevilget penger til en utredning av behov og interesse i næringen for et slikt tresenter.

På bakgrunn av utredningen ble det foreslått å opprette TreSenteret, parallelt med å innføre et eget professorat på tre og et undervisnings- og forskningsprogram (TreUnd, 2000-2005).[3] Disse tiltakene skulle sammen sørge for økt innovasjon og kompetanse. For å realisere prosjektet forpliktet ulike aktører seg til å bidra til en stiftelseskapital, og slik delta med en eller flere medlemsandeler i TreSenteret.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

TreSenteret har medlemmer innen det offentlige, skog-, tre- og byggenæringen og forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Felles for medlemmene er at de har en interesse for økt bruk av tre. De største medlemmene i TreSenteret er Norges Skogeierforbund, Treteknisk og Treindustrien.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • ”TRE – i bygninger, konstruksjoner, produkter. Videre satsing på NTNU” NTNU-rapport desember 2010
  • Tresenter.no

Referanser[rediger | rediger kilde]