The Tree of Life Web Project

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Tree of life»)
Ernst Haeckels Stammbaum des Menschen («menneskets stamtre») fra 1874 er et av de aller første stamtrærne som ble tegnet etter evolusjonsteoriens gjennombrudd.

The Tree of Life Web Project er en samling med informasjon over universets organismer, både de som finnes i dag og de som har eksistert og er utdødd. Målet er å lage en side for hver art, delgruppe og større grupper, med bilder, tekst og annen informasjon.

Nettstedet er utformet som et stort tre, et livstre. Et evolusjonært stamtre for livet på jorden. Stamtreet viser slektskapsforholdene mellom alle jordens organismer. Greinene er de ulike gruppene av organismer, disse har mindre greiner som er delgrupper. Ytterst på greinene er hver enkelt art plassert. The Tree of Life Web Project er satt sammen fylogenisk. Og gir dermed et godt bilde av organismenes evolusjon og slektskap.

Materialet er lagt inn i «livstreet» av taksonomiske eksperter på hver sine fagområder.

The Tree of Life Web Project ble på begynt en gang i slutten 1980-årene. Men det var noe senere da internett fikk sitt gjennombrudd at nettstedet fikk den utforming det har idag.[når?]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]