Transvaals skrekk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Transvaals skrekk (engelsk: The Terror of the Transvaal) er en Disney-tegneseriehistorie skrevet og tegnet av Don Rosa. Første opptreden var i Uncle Scrooge i 1993. Dette er kapittel 6 i Skrue McDucks liv og levnet. Historiens tidsrom er: 1887

Handling[rediger | rediger kilde]

Skrue er nå i Afrika. Han prøver å finne en gullgruve, som han skal ha bare for seg selv. Skrue redder en fyr på en gal okse, som får sitte på kjerra hans. De slår leir, tenner bål, og overnatter der. Når Skrue våkner, er alt sammen borte. Det viste seg at mannen var en tyv, og han har stjålet alt, til og med bålet… før Skrue vet ordet av det, blir han forfulgt av en løve, elefant, gepard, nesehorn, sebra, hyene, og mage flere ville dyr. Han tenker på tyven, og blir så sint at han skremmer bort alle dyrene, og temmer løven med et fryktelig brøl.

Han drar tilbake til byen på løven, for å finne skurken som stal kjerra hans. Når Skrue finner tyven, blir det månelyst! Han sender han direkte til fengselet, etter hevn selvfølgelig. Han drar videre på reisen. Han er fast bestemt på at han skal bli en rik mann en dag, selv om han har møtt mange fiender på reisen. Wiskervillene i Skottland, B-gjengen fra Mississippi, skumlegutta fra den ville vesten… og personen som stjal alt Skrue hadde… Gullbrand Gråstein!

Barks-kjennetegn[rediger | rediger kilde]

- "På jakt etter gull" (DD nr. 52/1959 og nr. 2/1960)

- "Gullfeber på månen" (DD nr. 18-19/1965)

- "Onkel Skrue får en konkurrent" (DD nr. 10-12/1961)

- "Safari i Afrika" (DD nr. 45-47/1966)