Tore H. Vigerust

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Tore Vigerust»)
Tore H. Vigerust
Født14. sep. 1955Rediger på Wikidata
Død31. okt. 2010Rediger på Wikidata (55 år)
BeskjeftigelsePolitiker, historiker, genealog Rediger på Wikidata
PartiHøyre
NasjonalitetNorge

Tore Hermundsson Vigerust (født 14. september 1955 i Sør-Varanger, død 31. oktober 2010 i Porsgrunn[1]) var en norsk lokalpolitiker (H) i Gamlebyen i Oslo og historiker. Han var nestleder i bydelsutvalget Gamle Oslo 200307.

Tore Vigerusts farsætt er fra Gudbrandsdalen og morsætten er fra Schleswig-Holstein. Vigerust var offisersutdannet og tjenestegjorde i Hæren fra 1975; han ble cand.philol. i 1991 med historie hovedfag ved Universitetet i Oslo. Hans spesialfelt var genealogi, klosterhistorie og adelshistorie.

Tore Vigerust skrev en rekke slektshistoriske arbeider, utgav slektshistoriske skrifter, holdt jevnlig foredrag og arrangerte møter og lignende i slektshistoriske foreninger. Hans temaer var hentet fra flere deler av landet og fra alle samfunnsklasser. Han arbeidet mye med temaet norske adelsslekter, blant annet i det såkalte Adelsprosjektet, og skrev også om lokalhistoriske og heraldiske emner.

Vigerust arbeidet en periode i Riksarkivet, og ble senere selvstendig næringsdrivende som påtok seg oppdrag. Han var genealogen bak serien Hvem tror du at du er?, som sendtes på NRK1 i 2011.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Genealogi.no, «Tore Hermundsson Vigerust til minne» (Norsk Slektshistorisk Forening 1.11.2010): http://www.genealogi.no/content/tore-vigerust-memoriam
  2. ^ «Tore Hermundsson Vigerust til minne»