Tore Albert Simonsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tore Albert Simonsen
Født8. mai 1939[1]Rediger på Wikidata
Død14. jan. 1968[1]Rediger på Wikidata (28 år)
Kristiansand[2]
BeskjeftigelseZoolog Rediger på Wikidata
Akademisk gradPh.d.
Utdannet vedUniversitetet i Bergen
Universität Straßburg
BarnTerje G. Simonsen
NasjonalitetNorge

Tore Albert Simonsen (født i 1939, død i 1968) var en norsk biolog og zoolog som var spesialist på beverens ernæringsøkologi samt på sosial organisering blant kråkefugler. Simonsen var utdannet i Bergen, og arbeidet deretter med en doktorgrad under veiledning av den kjente franske biologen professor Remy Chauvin ved universitetet i Strasbourg.

Simonsen var den første formannen i Norsk Zoologisk Forenings sørlandsavdeling, som ble etablert i 1964. Sammen med Halvor Vegard Hauge og Peter Valeur var han initiativtager til prosessen som gjorde at det gamle Kristiansand Museum ble omdannet til det moderne Agder naturmuseum og botaniske hage. Simonsen hadde også en fast spalte i Fædrelandsvennen kalt Glimt fra Kristiansand Museum, der han presenterte utvalgte objekter fra samlingene for avisleserne. I samtiden var dette en nyskapende form for museumsformidling.

Simonsens undersøkelse Beverens næringsøkologi i Vest-Agder ble posthumt utgitt i bokform i 1973 som Volum 2, Utgave 39 i serien Meddelelser fra Statens viltundersøkelser.[3]

Familie[rediger | rediger kilde]

Tore Albert Simonsen var far til idéhistorikeren Terje G. Simonsen (født i 1963).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Digitalarkivet, www.digitalarkivet.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Digitalarkivet[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Simonsen, Tore Albert (1973). «Beverens næringsøkologi i Vest-Agder = : Feeding ecology of the beaver (Castor fiber L.)». www.nb.no. Direktoratet for jakt, viltstell og ferskvannsfiske. Besøkt 28. desember 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]