Tord Morsund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tord Morsund
Født18. mars 1972Rediger på Wikidata (52 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiFremskrittspartiet
NasjonalitetNorge

Tord (tidligere Tommy) Foorabally Morsund også kalt Tord Alexander Viken[1] (født 18. mars 1972) er en norsk politisk skribent og tidligere politisk rådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

I 1992 ble Morsund dømt for «våldsamt upplopp» i en svensk domstol. Bakgrunnen for dommen var at han sammen med to andre nordmenn hadde startet et gateslagsmål mot antifascister under en demonstrasjon i Stockholm. Morsund ble dømt til en måneds fengsel.[2]

Fra 14. november 2001 til 30. august 2002 jobbet Morsund som politisk rådgiver for Fremskrittspartiets gruppe i Stortinget.

I 2005 skrev avisen Klassekampen at Morsund skulle tale på det omstridte arrangementet Nordiska Festivalen i Nyköping i Sverige den 28. august 2005. Der deltok også bl.a. tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke[3]. I kjølvannet av avsløringen skrev VG Nett flere artikler som problematiserte at Morsund hadde arbeidet som rådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe og blant annet skrevet flere taler for partiets profilerte politikere.

Han var redaktør for tidsskriftet «Nation & Kultur» fram til 2005. Senere var han redaktør for tidsskriftet «Herba» som ble utgitt av Biologisk-dynamisk Forening fram til mars 2014. I 2011 byttet han navn til Alexander Viken, og ble medlem av redaksjonen i nettmagasinet «Kulturverk».[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]