Too Much Coffee Man

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Too Much Coffee Man (TMCM) er en amerikansk satirisk tegneserie, av Shannon Wheeler. Det er også navnet på bladet.

Tegneseriestripene, som oftest presentert på en enkeltside i tegneseriebøker og andre utgivelser, men av og til i flersidige historier, handler om en anspent hvermannsen som grubler over verdens tilstand, fra politikk til mennesker, utveksler tanker med venner eller en allvitende observatør på den fjerde veggen. Visuelt sett er han en parodi på superhelter; han kler seg i lange underbukser, eller rettere sagt en trikot av den typen som har en kneppet klaff bak for nattlige toalettbesøk.

Wheeler begynte å tegne for sin college-avis i 1988. «Too Much Coffee Man» begynte tidlig på nittitallet som en selv-utgitt, fotokopiert miniserie.

Som Wheeler beskrev seriens opprinnelse, - Too Much Coffee Man begynte som en spøk. Jeg prøvde å finne på en ikonisk karakter som publikum ville kjenne seg igjen i. Det var en dårlig visuell vits. Håndtaket på kaffekoppen på hodet hans er det metaforiske håndtaket som folk kan gripe fatt i for rask og enkel gjenkjenning.

I begynnelsen var opplaget på «TMCM» 300 kopier. Etter et års tid hadde Wheeler nådd opp i 12 000 kopier med fargeomslag. Det første store opplaget stiftet han sammen selv, for å spare penger, noe han offentlig sverget at han aldri skulle gjøre igjen.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Too Much Coffee Man (TMCM) kler seg i en rød nattdrakt og har en stor kaffekopp oppå hodet. Han sover sjelden, og har frynsete nerver på grunn av overdrevent inntak av koffein. TMCM tilbringer mesteparten av tiden hjemme eller på den lokale kaffebaren, hvor han diskuterer politikk og bylivets strev med sin ofte pessimistiske omgangskrets. Han har også vært i det ytre rom og i et amerikansk fengsel.

Too Much Espresso Man er TMCM's kyniske og kaldhjertede venn. Vennskapet deres baserer seg hovedsakelig på felles ensomhet og en delt pessimisme.

Too Much German White Chocolate Woman With Almonds er en felles venn av dem. Hun er blek, bekymrer seg mye, og har store mandler i ansiktet.

Underwater Guy er en annen felles venn, som går i våtdrakt, snorkel og dykkermaske. Hans superevne er at han kan holde seg under vann på ubestemt tid.

Mystery Woman er TMCM's hemmelige kjærlighet.

Bøker[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]