Tomrefjord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Tomra
Land Norge Norge
Fylke Møre og Romsdal
Kommune Vestnes
Areal 1.58 km²
Befolkning 1 161[a] (2012)
Bef.tetthet 734,8 innb./km²
Postnummer 6393 Tomrefjord

Tomrefjord (også brukt Tomra) er ei bygd og et tettsted i Vestnes i Møre og Romsdal fylke. Tettstedet har 1 161 innbyggere per 1. januar 2012.

Bygda er base for messingkorpset Tomra Brass Band, samt et skolekorps i Norgestoppen, Tomrefjord skulekorps.

VARD Langsten, et av verdens mest moderne skipsverft, som til tider sysselsetter rundt 1000 arbeidere, ligger her. Over fjorden ligger et annet, noe mindre verft; Solstrand.

Tomrefjord er også fødestedet til forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten.

Friluftsliv og frivillige lag og organisasjoner er sterkt representert i bygda. På Tomrefjellet og områdene rundt Svartløkvatnet fins også mangfoldige mil med langrennsløyper. Disse blir mye brukt av lokalbefolkningen om vinteren. Tomrefjord har også en aktiv sykkelgruppe.

Bygda har i tillegg et idrettsanlegg med kunstgressbane, svømmehall og innendørs idrettshall, samt et utendørs sports-amfi. Kulturell aktivitet foregår i stor grad på kulturhuset Idahall. I tillegg finner man innerst i fjorden en moderne bowlinghall, Tomra Bowling(konkurs/nedlagt), og Joker.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Møre og RomsdalstubbDenne Møre og Romsdalrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.