Tom Vilsack

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Thomas Vilsack

Thomas James Vilsack (født 13. desember 1950 i Pittsburgh i Pennsylvania i USA) er jordbruksminister i Barack Obamas regjering. Han var tidligere guvernør for delstaten Iowa i USA til 11. januar 2007, og tilhører Demokratene. Den 30. november 2006 erklærte han sitt kandidatur til de amerikanske presidentvalgene i 2008, men trakk seg den 23. februar 2007.

Vilsack ble foreldreløs ved ødselen og havnet i et katolsk barnehjem. I 1951 ble han adoptert av Bud og Dolly Vilsack, som oppro ham som katolikk. Adoptivfaren var eiendomsmegler og forsikringsagent, adoptivmoren hjemmeværende husmor. Hans utdannelse var delvis i hjembyen, og delvis i delstaten New York. Han ikk juridisk doktorgrad ved Albany Law School i 1975. Han og hans kome Ann Christine «Christie» Bell flyttet så til Mount Pleasant i Iowa, der hun kom fra, og der begynte han i svigerfars advokatfirma. Tom og Christie Vilsack har to sønner.

politikerDenne politiker- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.