Tom Rune Mehlum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tom Rune Mehlum
Født20. apr. 1961Rediger på Wikidata (63 år)
BeskjeftigelseIdrettsleder Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Tom Rune Mehlum (født 20. april 1961 i Oslo) er en norsk næringslivmann og idrettsleder.

Han er utdannet Markedsøkonom DIHM og EDB Ingeniør, og har hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv, herunder administrerende direktør i nettkonsulentselskapet Fiber AS, utviklingsdirektør i Nethouse ASA og salgs- og markedsdirektør i telekomselskapet Touch Mobility AS.

Mehlum er engasjert i fitness og vekttrening. I 1990 ble han valgt som president i Norges Kroppsbyggerforbund. I 1993 etablerte han Norges Fitnessforbund. Senere slo han disse forbundene sammen til Norges Kroppsbygger- og fitnessforbund. Han ble valgt inn som medlem i dommerkomiteen i International Federation of Bodybuilders. Mehlum var internasjonal dommer for både amatører og profesjonelle. Mehlum var president i tre valgperioder.

I 1996 var han første i verden som arrangerte en profesjonell kvinnelig fitnesskonkurranse som selvstendig konkurranse. Konkurransen gikk i Oslo Konserthus med verdenseliten i kvinnelig fitness som deltagere og tolv internasjonale dommere. Konkurransen ble vist på TVNorge. I 1998 dømte han Mr. Olympia (de profesjonelle bodybuildernes VM) i Madison Square Garden i New York City.

Mehlum mottok to internasjonale ærespriser for sitt arbeid for fitness og bodybuilding i Norge, november 1992 fikk han IFBB Silver Medal, og i november 1994 IFBB Gold Medal.

Etter OL på Lillehammer i 1994 overrakk Mehlum, på vegne av International Federation of Bodybuilders, æresprisen IFBB Gold Medal til Gerhard Heiberg for hans innsats for å fremme idrett.

I perioden 1993-1997 gav Mehlum ut nisjebladene B&K Sports Magazine og Sport & Fitness i Norge. Mehlum har også oversatt svenske Ove Rytters treningsbok Effektiv Bodybuilding til norsk.