Tine Skolmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Tine Skolmen
Født 22. april 1967 (47 år)
Yrke Skuespillerinne, sanger og programleder
IMDb IMDb

Tine Skolmen (født 22. april 1967) er en norsk skuespillerinne, sanger og programleder. Skolmen har sin musikk- og sangutdannelse fra London, der hun også var med i flere operaoppsetninger. Skolert både i klassisk og jazz, og synger det meste.

Hun TV-debuterte i 1996 som programleder i debattprogrammet TineTVNorge. Hun var i samme periode med i komiserien Handel og vandel og flere av Falsk/Mathiesens serier. Skolmen var i 1998 programleder sammen med faren Jon Skolmen i TVNorges sommerprogram Skolmenholmen. På scenen har hun spilt i stykker som Sommer i Tyrol, Little Shop of Horrors og Les Misérables.

Hun ble i 2002 engasjert som programleder i NRK P2s Rundt et flygel sammen med Kåre Grøttum. Fra høsten 2007 ledet hun NRK P2s Musikkmassasjen sammen med Jan Fredrik Heyerdahl.[1] I dag er hun fast ansatt i NRK som musikkjournalist og er programleder for P2-programmet Jazzklubben og er en del av musikkredasjonen i Kulturnytt. I tillegg til diverse sangopptredner synger hun fast med en jazzkvartett.

Skolmen er datter av den kjente skuespilleren Jon Skolmen.

TV og radio[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Radio[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Musikkmassasjen på P2». NRK.no. 5. september 2006. Besøkt 5. september 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]