Tidsskrift for rettsvitenskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Tidsskrift for Rettsvitenskap»)
Tidsskrift for rettsvitenskap  
Fagfelt Rettsvitenskap (340)
Fagfellevurdering Full fagfellevurdering
Språk dansk, norsk og svensk
Redigert av Erling Johan Hjelmeng
Om tidsskriftet
Utgiver Universitetsforlaget (Norge)
Publikasjonshistorie 1888 til nå
Bibliografiske data
Norsk vitenskapsnivå 2/2 stjerner2/2 stjerner
Dansk vitenskapsnivå 2/3 stjerner2/3 stjerner2/3 stjerner
ISSN 0040-7143 (papir)
1504-3096 (nett)
ITAR-kode 6020
Lenker

Tidsskrift for rettsvitenskap (ofte forkortet TfR) er et nordisk vitenskapelig tidsskrift som har som målsetning å være et organ for nordisk rettsvitenskap. Foruten å publisere artikler på et høyt vitenskapelig nivå, legger tidsskriftet stor vekt på å bringe informasjon om ny juridisk litteratur gjennom litteraturstudier, bokanmeldelser og boklister.

Tidsskriftet ble etablert i 1888 av Francis Hagerup for å «danne et bindeled saavel mellem retsforskningen i de nordiske land som mellem denne og retsvidenskabens bevægelser i udlandet», og tidsskriftet ble rask det ledende juridiske tidsskrift i Norden. Tidsskriftet hadde 125-årsjubileum i 2013.

Tidsskriftet utgis av Universitetsforlaget og er tilgjengelig elektronisk på tidsskriftdatabasen Idunn.no. Tidsskriftet er klassifisert som et nivå 2-tidsskrift, det høyeste kvalitetsnivået, i Norsk vitenskapsindeks.

Tidsskriftets navn ble skrevet Tidsskrift for Retsvidenskab i perioden 1888–1932 og Tidsskrift for Rettsvidenskap i perioden 1932–1939.

En artikkel publisert i Tidsskrift for rettsvitenskap har mottatt den nordiske prisen Årets tidsskriftartikkel, Gøran Østerman Thengs' artikkel «En standardtilnærming til Grunnloven § 112» (2017).[1]

Redaktører[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]