ThyssenKrupp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Krupp-logoen, symbolet på den tyske tungindustrien
ThyssenKrupps hovedkvarter i Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen

ThyssenKrupp AG er et tradisjonsrikt tysk industrikonsern med sete i Duisburg og Essen. Hovedkontoret ligger i Düsseldorf.

Selskapets historiske røtter omfatter omtrent hele den rhinsk-westfalske tungindustriens historie, og det har vært engasjert i kull-, jern- og stålindustri. Bl.a. har det produsert våpen, skip og biler. Selskapets ledere hadde stor betydning for tysk industri, innen- og utenrikspolitikk på 1800-tallet og det tidligere 1900-tallet.

ThyssenKrupp oppsto i 1999 ved fusjonen mellom Thyssen og Krupp. Det omsatte i 2002/2003 for 36,1 milliarder euro (rundt 300 milliarder kroner).[trenger referanse] Selskapet har ca. 200 000 ansatte. Det har et stort antall datterselskaper i en rekke land.

ThyssenKrupp Elevator er et datterselskap i ThyssenKrupp AG gruppen og er verdens tredje største heisfirma. Med salg på ca. 4,7 billioner EUR[trenger referanse] og over 40.000 ansatte på mer enn 800 steder, er gruppen aktiv verden rundt. ThyssenKrupp Accessibility en del av ThyssenKrupp Elevator og produserer trappeheiser, stolheiser, løfteplattformer og heiser for bevegelseshemmede. ThyssenKrupp Monolift AS er det norske datterselskapet til ThyssenKrupp Accessibility. I mer en 30 år har ThyssenKrupp Monolift levert heissystemer til både private og det offentlige på det Norske markedet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]