Thunderbolt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Thunderbolt (band)»)
Thunderbolt
OpphavOslo i Norge
SjangerHeavy metal
Aktive år2000–dd
PlateselskapMassacre Records, Agonia Records
Medlemmer
Tony Johannessen
Geir Marius Halleland
Mathias Eriksson
Per Erik Holt
Marius Haugan
Tidligere medlemmer
Frank Johannessen
Ole Kristian Løvberg
Vegard Waske
Cato Syversrud
Andreas Tylden
Stig Ronny Moe
Morten Andreas «Morty Martial» Eriksen
Andre forhold

Thunderbolt er et norsk heavy metal-band etablert i 2000, med musikk inspirert av band som Iron Maiden, Helloween, Black Sabbath, Bad Brains og Entombed.

Etter at bandet Lash Out i 1999 gikk lei av å spille Hardcore punk etter flere år med problemer med plateselskaper, skiftet de stilart til mere typisk heavy metal og skiftet navn til Thunderbolt. Bandet spiller metal-musikk uten ironi og uten å være svulstige eller pretensiøse, men forsøker å smelte klassisk heavy metal sammen med energien til nyere hardcore.

Demoen Bandits at 6 O'Clock ble utgitt i 2000, og bandet fikk flere tilbud om platekontrakt. De signerte med FaceFront / WME i Skandinavia og med Massacre Records utenfor Skandinavia for deres utgivelse av debutalbumet Demons and Diamonds. Albumet ble rimelig godt mottatt i norsk og internasjonal presse[trenger referanse]. Bandet har også blitt omtalt i VG og Dagbladet.

Etter Demons and Diamonds spilte bandet flere konserter og festivaler i Norge, Tyskland og ellers i Norden i tidsrommet fra 2003 og ut 2005. Innspillingen og miksingen av oppfølgeren Love and Destruction ble etter sigende gjort ferdig sommeren 2005 og sluppet i februar 2006.

Thunderbolt var ett av to oppvarmingsband for King Diamonds Europa-turné i 2006 og de var også oppvarmingsband for Sabatons Europa-turné i 2007.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

  • 2000 – Bandits at 6 O'Clock, demo
  • 2003 – Demons and Diamonds, CD
  • 2005 – Love and Destruction, CD
  • 2006 – Apocalyptic Doom, CD
  • 2011 – Dung Idols, CD

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]