Thestor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thestor
T. basutus, T. brachycerus
& T. protumnus
Nomenklatur
Thestor
Hübner, 1819
Hører til
Miletinae,
glansvinger,
dagsommerfugler
Økologi
Antall arter: 27
Habitat: terrestrisk
Utbredelse: Sørøst-Asia
Inndelt i

Thestor er en slekt av dagsommerfugler som hører til underfamilien Miletinae i den artsrike familien glansvinger (Lycaenidae). Disse sommerfuglene lever i tropisk Afrika.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Små til middelsstore (vingespenn 22-45 millimeter), litt smalvingede, brunlige dagsommerfugler. De virker litt "rufsete". Oversiden er ensfarget brun eller med brunoransje tegninger. Undersiden er gråspraglete.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Disse sommerfuglene fører en bortgjemt tilværelse og er ikke lette å finne. De voksne sommerfuglene har en redusert sugesnabel og tar etter alt å dømme ikke næring til seg. Larvene er rovdyr og lever av nebbmunner (skjoldlus og andre) som suger plantesaft. Disse blir gjerne voktet av hissige maur i slekten Anoplolepis. Maurene angriper gjerne de eggleggende hunnene, som derfor legger eggene sine svært raskt, men overser larvene. Det siste larvestadiet lever i maurenes reir, men det er uvisst hva de eter der.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Slekten er utbredt i det sørlige Afrika. De fleste artene er bare kjent fra Kapp-området i Sør-Afrika, men slekten forekommer nord til Botswana.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]