The Willkoks Talk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Willkoks Talk
FormatLP
Artist, bandLasse Myrvold & Kristian Stangebye
Utgitt1983
SjangerElectronica
PlateselskapKoks
Produsent(er)Lasse Myrvold & Kristian Stangebye
Plass i kronologi
Göbbels a-go-go (1983)
The Willkoks Talk

The Willkoks Talk er et konseptalbum av Lasse Myrvold og Kristian Stangebye som ble gitt ut i 1983. På den ene siden har de lagt musikk til daværende statsminister Kåre Willochs 18 minutter lange nyttårstale, mens de på den andre siden manipulerer Willochs stemme til det ugjenkjennelig og den kun framstår som et av instrumentene i musikken. Plata ble presentert i et begrenset opplag (1000 eks.) i forbindelse med en utstilling i regi av Trondhjems kunstforening og gitt ut på plateselskapet Koks.

Albumet ble nektet spilling i NRK. NRK påberopte seg rettighetene til talen og krevde platen stanset. Debatten som fulgte i aviser, radio og på Dagsrevyen representerer antagelig første gang problematikken rundt sampling i musikk reises i Norge.

Lasse Myrvolds nettsted inneholder saken om Willkoks, som er grundig dokumentert med faksimiler fra aviser og brevveksling med NRKs juridiske avdeling. Man finner også der et 199 siders intervju med Lasse Myrvold, gjort kort tid før hans død, av forfatteren Tore Renberg.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «The Willkoks Talk»
  2. «Talk About Sysselsetting»
  3. «Talk About Depresjon»
  4. «Talk About Opprustning»
  5. «Talk About Nye produkter»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]