The Three Sisters (1966)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Three Sisters
orig. The Three Sisters
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1966
Prod.landUSAs flagg Amerikansk
Lengde167 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPaul Bogart
ManusforfatterAnton Tsjekhov (skuespill "Tri sestry", Tre søstre),
Randall Jarrell
SjeffotografCharles Reinhard
Eksterne lenker

The Three Sisters er en film fra 1966 som bygger på Anton Tsjekhovs skuespill Tre søstre, regissert av Paul Bogart med Geraldine Page og Shelley Winters i hovedrollene.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

I en liten russisk by ved århundre-skiftet bor tre søstre (Olga, Irina og Masha) og broren deres Andrei, men de drømmer hele tiden om at de kanskje kan få muligheten til å tilbake til deres tidligere hjem i Moskva, hvor tilværelsen er langt mer sjarmerende og stimulerende for dem. Men foreløpig er de veldig misfornøyd med deres nye liv. En gruppe soldater fra den lokale militærposten gir dem litt selskap, men ingenting er nok til å erstatte forholdene i Moskva som de savner.

Andrei gifter seg med en provinsiell ung kvinne, Natasha, og han begynner å finne seg mer til rette i et liv med mye mindre mening enn han opprinnelig hadde håpet på. Natasha begynner å styre familien på hennes egen måte. Masha, selv om hun allerede er gift, lengter fremdeles etter noe mer. Hun begynner derfor en romanse med Vershinin, en hær-offiser med en syk kone. Til og med Irina, som er mest optimistisk av de tre søstrene, begynner etter hvert å vakle i drømmene sine - frem til tragedien til slutt inntreffer.

Rolleliste (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Geraldine Page Olga
Shelley Winters Natalja
Kim Stanley Masha
Sandy Dennis Irina
Kevin McCarthy Vershinin

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]