The Silly Song

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«The Silly Song» er en amerikansk sang fra Walt Disneys animasjonsfilm, Snehvit og de syv dvergene. Sangen er komponert av Frank E. Churchill med tekst av Larry Morey. I filmen ble sangen fremført av Otis Harlan, Billy Gilbert, Pinto Colvig og Scotty Mattraw i rollene som de syv dvergene. De utgjorde en instrumentalseptett. Dvergene jodler i denne sangen.

En synopsis av nummeret[rediger | rediger kilde]

Etter å ha oppdaget Snehvit i deres hus og spist middag holder dvergene selskap for henne. I sangen synger Lystig og Blygen hver seg om noe latterlig. Det blir etterfulgt av et refreng. Deretter danser alle dvergene vekselvis med Snehvit. Litt mer enn halvveis i sangen klatrer Minsten på Prosits skuldre, mens han bærer en lang frakk, slik at han ser ut som en høy nok dansepartner for Snehvit. De danser med henne en kort stund, og så lar hun dem danse på egen hånd. Minstens dans tar brått slutt da Prosit kommer med et kraftig nys, som gjør at Minsten kommer ut, flyr oppover, ut av frakken og lander trygt i hyttas skråbjelker.

Sangen innbefatter Minstens trommesolo, drevet av hans jakt på en iritterende flue, Sinnataggens orgelsolo og Brilles gitarsolo. Dette segmentet ble umiddelbart etterfulgt av «Some Day My Prince Will Come»-segmentet.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Nesten 40 år etterpå ble sangen anvendt som bakgrunnsmusikk i de tidligste utgavene av det populære prisspørreleken The Price is Right.
  • Opprinnelig skulle Prosit også synge et vers i denne sangen i tillegg til Lystig og Blygen. Hans vers skulle bli etterfulgt av at han kom med et lite nys. Dette verset ble ikke anvendt i filmversjonen (mest sannsynlig fordi forfatterne følte at det ville unødvendig overdrive, siden segmentet skulle slutte med at Prosit uansett skulle komme med et ekstremt nys), men det kan høres på noen LP-plater med filmens lydspor.
  • Denne sangen skulle opprinnelig bli til «You're Never Too Old to Be Young», men ble senere tilpasset til «The Silly Song».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]