The Return of Godzilla

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Return of Godzilla
orig. Gojira
Generell informasjon
Sjangerscience fiction
Utgivelsesår1984
Prod.landJapan
Lengde83 min.
SpråkJapansk
Bak kamera
RegiKoji Hashimoto
ProdusentTomoyuki Tanaka
ManusforfatterShuichi Nagahara
MusikkReijiro Koroku
Foran kamera
MedvirkendeKen Tanaka
Yasuko Sawaguchi
Yosuke Natsuki
Keiju Kobayashi
Shin Takuma
Prod.selskapToho
Eksterne lenker

The Return of Godzilla (ゴジラ, Gojira) er en japansk film fra 1984 regissert av Koji Hashimoto. Dette er den sekstende filmen om det klassiske filmmonsteret Godzilla.

Handling[rediger | rediger kilde]

Et japansk fiskefartøy Yahata-Maru blir fanget i sterke strømmer utenfor øya Daikoku. Når båten driver i land, kommer et gigantisk monster ut av en vulkan på øya. Noen dager senere seiler reporter Goro Maki i området og oppdager fartøyet intakt, men forlatt. Han oppdager at hele mannskapet har dødd bortsett fra Hiroshi Okumura, som var hardt skadd. Plutselig angriper et gigantisk monster ham, men han blir reddet av Okumura. I Tokyo innser Okumura at monsteret var en ny Godzilla. Maki ønsker å skrive en artikkel. Men nyheten om Godzillas retur holdes hemmelig, og artikkelen hans blir aldri trykket. Maki besøker professor Hayashida, hvis foreldre forsvant i Godzilla-angrepet i 1954. Hayashida beskriver Godzilla som et levende, uovervinnelig atomvåpen som kan forårsake masseødeleggelse.

En sovjetisk ubåt blir ødelagt i Stillehavet. Sovjeterne tror angrepet ble utført av USA, og det følger en diplomatisk krise som risikerer å eskalere til atomkrig. Japanerne avslører at Godzilla sto bak angrepet. Et nytt våpen blir avslørt, Super X, en flygende festning som skal forsvare Tokyo. Godzilla angriper et atomkraftverk i Shizuoka Prefektur. Men monsteret blir distrahert av en flokk fugler, og forlater anlegget. Hayashida, sammen med geolog Minami, tror at Godzilla kan lokkes tilbake til Mount Mihara på Ōshima-øya av et lignende fuglesignal.

Statsminister Mitamura møter utsendinger fra Sovjet og USA. Men sovjetene har deres egne planer for å hindre trusselen fra Godzilla, og et sovjetisk skip i Tokyo havn forbereder seg på å skyte ut en kjernefysisk missil i tilfelle Godzilla angriper dem. Godzilla blir observert på vei mot Tokyo, og forårsaker massee-vakuering. Det japanske militæret angriper Godzilla, men klarer ikke å stoppe dens fremskritt. Kampen forårsaker skade på det sovjetiske skipet, og starter en nedtelling for rakett-oppskyting. Kapteinen dør når han forsøker å stoppe raketten fra å avfyres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]