The Ramones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
The Ramones i Oslo 30.08.1980
Foto: Helge Øverås

The Ramones var et amerikansk punk rock-band som ble startet i 1974 i Queens i New York City. Gruppen er ansett som et av tidenes mest innflytelsesrike og populære punkband. De hadde dog ikke særlig kommersiell suksess. Alle medlemmene i bandet brukte etternavnet Ramone i sine artistnavn.

Bandet bestod til å begynne med av Joey Ramone (døde i 2001) på trommer, Johnny Ramone (døde i 2004) på gitar og Dee Dee Ramone (døde i 2002) på bassgitar og vokal. Tommy Ramone (døde i 2014) tok over for Joey på trommer på grunn av hans tildels manglende talent. Joey tok over for Dee Dee på vokal. På 1970-/1980-tallet samarbeidet de med Phil Spector, som blant annet produserte albumet End of the Century.

I løpet av sin karriere spilte bandet 2263 konserter og i 2002 ble bandet innlemmet i Rockens æresgalleri.

Dokumentarfilmen End of the Century er omtalt som den definitive historien om bandet. Bandet ble oppløst i 1996.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Se Ramones diskografi.

  • The Ramones, 1976 debutalbum
    • «Blitzkrieg Bop», 1975 singel
    • «53rd & 3rd», 1976 singel
    • «Judy Is Punk», 1976 singel
    • «Beat on the Brat», 1977 singel
  • Leave Home, 1977 album
  • Rocket to Russia, 1977 album,
    • «Sheena is a Punk Rocker», 1977 singel
  • Road to Ruin, 1978 album;
    • «I Wanna Be Sedated», 1978 singel
    • «I'm Against It», 1978 singel
    • «Don't Come Close», 1979 singel
    • «Needles and Pins», 1979 singel
  • It's Alive, 1979 konsertalbum
  • End of the Century, 1979 album
    • «Rock & Roll High School», 1979 singel
    • «Baby, I Love You», 1980 singel
    • «I'm Affected», 1980 singel
    • «Danny Says», 1980 singel
    • «Chinese Rock», 1980 singel
  • Pleasant Dreams, 1981 album
    • «We Want the Airwaves», 1981 singel
    • «The KKK Took My Baby Away», 1981 singel
    • «She's a Sensation», 1981 single
    • «It's Not My Place (In the 9 To 5 World)», 1982 singel
  • Subterranean Jungle, 1983 album
  • Too Tough to Die, 1984 album
  • Animal Boy, 1986 album
  • Halfway to Sanity, 1987 album
    • «Bop 'Til You Drop», 1987 singel
    • «I Wanna Live», 1988 singel
  • Ramones Mania (The Best of 1975-1988), 1988 samlealbum
  • Brain Drain, 1989 album
    • «Pet Sematary», 1989 singel
    • «I Believe in Miracles», 1989 singel
    • «Can't Get You (Outta My Mind)», 1989 singel
    • «Merry Christmas (I Don't Want to Fight Tonight)», 1990 singel
  • All the Stuff Volume 1, 1990 samlealbum
  • All the Stuff Volume 2, 1990 samlealbum
  • Loco Live, 1991 konsertalbum
  • Mondo Bizarro, 1992 album
  • Acid Eaters, 1993 album
  • ¡Adios Amigos!, 1995 album
  • Greatest Hits Live, 1996 konsertalbum
  • We're Outta Here, 1997 konsertalbum
  • Hey Ho! Let's Go: The Anthology (The Best of 1975-1996), 1999 samlealbum
  • Loud, Fast Ramones: Their Toughest Hits (The Best Of 1975-1996), 2002 samlealbum

Innflytelse på andre band[rediger | rediger kilde]

Et utall band oppgir The Ramones som en av sine inspirasjonskilder. U2 dedikerte i sin takketale under MTV Music Awards i 2001 Michael Jackson Video Vanguard prisen til de overlevende i The Ramones og kalte dem en stor inspirasjonskilde.

Coverplater[rediger | rediger kilde]

Det er utgitt svært mange tributealbum til The Ramones. Mange er utgivelser i små opplag, mens andre er internasjonale album med store internasjonale artister. Noen band, som The Queers og Screeching Weasel, har utgitt covere av hele Ramones-album.

Konserter i Norge[rediger | rediger kilde]

Marky Ramone's Blitzkrieg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]