The Messengers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Messengers
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 2. februar 2007
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde90 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiDanny Pang Phat
ProdusentSam Raimi
ManusforfatterStuart Beattie
Todd Farmer
Mark Wheaton
MusikkJoseph LoDuca
Foran kamera
MedvirkendeKristen Stewart
Dylan McDermott
Penelope Ann Miller
John Corbett
Annen informasjon
Budsjett$16 million
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Messengers er en amerikansk skrekkfilm fra 2007 regissert av Danny Pang Phat, og produsert av Sam Raimi.

Hovedrollene spilles av Kristen Stewart, John Corbett, William B. Davis, Dylan McDermott og Penelope Ann Miller. Filmen handler om et illevarslende mørke som invaderer en tilsynelatende fredlig lite område i Nord-Dakota, hvor Solomon-familiens gård blir revet i stykker på grunn av mistenksomhet, kaos og mord. Filmen ble sluppet på amerikanske kinoer den 2. februar 2007, og DVD kom ut den 5. juni. Handlingen er lagt til Nord-Dakota, men filmingen fant sted i Saskatchewan, Canada. En oppfølger, Messengers 2: The Scarecrow, ble utgitt 21. juni 2009.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen starter med en livredd mor og hennes unge sønn som pakker en koffert med klær. De hører noen som prøver å få opp døren til soverommet og moren får sønnen til å gjemme seg under sengen. Døren blir slått åpen og noe kaster moren hardt mot veggen, og hun blir drept. Sønnen flykter og finner den livredde søsteren sin. Gutten gjemmer seg under et bord, men søsteren hans blir fanget og dyttet over rekkverket og ned trappen til kjelleren. Gutten gjemmer seg, men blir til slutt funnet og drept. Fem år senere, flytter Solomon-familien fra Chicago inn i det samme huset, som ligger i en liten by i Nord-Dakota. Faren, Roy, håper å begynne med en gård. Tenåringsdatteren, Jess (Kristen Stewart), er opprørt og lei seg over å flytte så langt vekk fra vennene sine. En stund før de flyttet til gården, kjørte Jess bil i alkohol-påvirket tilstand sammen med lillebroren sin, Ben, som bare var ett par år gammel på det tidspunket. De havnet i en ulykke, og Ben ble alvorlig skadd. Han ble frisk igjen, men ble fullstendig stum etter denne hendelsen. Denne hendelsen rev familien i stykker, og foreldrene har store problemer med å stole på datteren sin. Roy håper at flyttingen vil bringe familien tettere sammen.

Flere illevarslende hendelser finner sted. Huset har hele tiden store kråker flyvende rundt. Noen kråker angriper Roy, men de blir jaget vekk av landstryker som heter John Burwell, som Roy ansetter som arbeider på gården. Ben ser spøkelsene etter en mor og barnet hennes, selv om de ikke ser ut til å skremme ham. Jess er også klar over deres tilstedeværelse, og en gang prøver spøkelsene å dra henne ned i kjelleren. Hun ringer politiet, men de tror ikke på henne. Foreldrene tror ikke på henne heller, og situasjonen blir mer anspent mellom dem og Jess. Ben var vitne til det som skjedde, men han er stum, så han kan ikke bekrefte det Jess sier. Men Bobby, en gutt som Jess har blitt venn med, støtter henne. Jess og Ben har flere møter med spøkelsene som hjemsøker gården. Foreldrene hennes tror ikke på henne, og klarer ikke Jess å bevise historien sin. Jess oppdager historien om Rollins-familien, husets tidligere eiere. Ifølge lokalbefolkningen forlot denne familien plutselig gården fem år siden. Men Jess tror at de ikke flyttet sin vei, og hun er redd for at noe forferdelig skjedde med den familien.

I en lokal butikk, oppdager Jess et gammelt avisutklipp om Rollins-familien. Det blir avslørt at faren i Rollins-familien er ingen ringere enn John Burwell som egentlig heter John Rollins som i et anfall av galskap, drepte hele familien sin i begynnelsen av filmen. Sjokkert, skynder Jess seg tilbake til gården sammen med Bobby for å advare familien sin før det er for sent. På gården får moren til Jess, Denise, øye på spøkelset eter moren i Rollins-familien som kommer ut av en vegg dekket i blod. Denise innser at Jess fortalte sannheten, og hun planlegger å forlate gården. John innbiller seg at Denise er hans kone Mary som han drepte flere år tidligere, og han tror Denise prøver å forlate ham på samme måte som Mary prøvde å gjøre før han drepte henne. Han angriper Denise, men hun tar med seg Ben og gjemmer seg i kjelleren. Bobby og Jess kommer dit, men John slår Bobby bevisstløs med en høygaffel. Jess løper ned i kjelleren, hvor hun finner Denise og Ben. Denise beklager seg til Jess fordi hun ikke trodde på det Jess prøvde å fortelle dem.

John leter på dem. Han tror at Jess er hans datter Lindsay, og Ben er sønnen hans Michael. Roy dukker opp, men han blir knivstukket av John. Spøkelsene til Johns drepte familien oppstår fra boblende gjørme. Jess sparker John ut i gjørma, og spøkelsene til familien hans trekker ham ned i gjørma slik at han kan slutte seg til dem. Jess tror de er trygge og sjekker hvordan familien hennes har det, men hånden til John stiger opp fra gjørmen og griper tak i foten til Jess. Han prøver å trekke henne ned sammen med ham, men foreldrene hennes samarbeider for å redde datteren deres, og John forsvinner for alltid. Takket være Bobby ankommer politi og ambulanse kort tid etterpå. I det Roy blir lagt i ambulansen, beklager han til Jess fordi han ikke trodde på henne. Senere har ting gått tilbake til det normale. Kråkene går ikke lenger til angrep på familien, spøkelsene er vekk, og Ben begynner omsider å snakke igjen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]