The Kid (2000)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «The Kid (2000-film)»)
The Kid kan vise til en rekke filmer
The Kid
Generell informasjon
Utgivelsesår7. juli 2000
Prod.landUSA
Lengde104 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJon Turteltaub
ProdusentHunt Lowry
Arnold Rifkin
Christina Steinberg
Jon Turteltaub
David Willis
ManusforfatterAudrey Wells
MusikkMarc Shaiman
Jason White
SjeffotografPeter Menzies Jr.
KlippPeter Honess
David Rennie
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis
Spencer Breslin
Emily Mortimer
Lily Tomlin
Chi McBride
Jean Smart
Annen informasjon
Budsjett65 millioner dollar[1]
Totalomsetning110 317 580 dollar
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Kid er en amerikansk komedie fra 2000, som er regissert av Jon Turteltaub. Filmen handler om en mann som møter seg selv som ung.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Russ Duritz er en vellykket konsulent i Los Angeles, men har et anstrengt forhold til hans egen far. En av hans klienter er en leder som avviser et tidligere løfte om å finansiere en baseball-leir for vanskeligstilte barn. Når Russ kommer hjem finner han et lite lekefly på sin veranda, og antar at dette var en gave fra faren hans. Inne i huset oppdager Russ imidlertid en merkelig gutt, og jager ham gjennom gatene. Etter å ha sett gutten komme seg inn på Skyway Diner, løper Russ inn men finner ingen tegn til gutten. tror at opplevelsen bare var en merkelig hallusinasjon, og forsøker febrilsk å finne en psykiater for medisinering dagen etter.

Men han oppdager den samme gutten på sofaen hans som spiser popcorn og ser på Ed, Edd og Eddy når Russ kommer hjem. Gutten sier at han også heter Rusty, at han leter etter lekeflyet sitt. Russ begynner å se en likhet mellom seg selv og den unge gutten. Han begynner å sammenligne minner og fødselsmerker med Rusty, og oppdager at gutten faktisk er seg selv som barn. Som barn hadde Russ alltid drømt om å eie en hund som heter Chester, og fly som pilot. Men Russ ga opp disse drømmene ettersom han ble eldre. En kollega, Amy, får vite om gutten dagen etter, og begynner å tro at Russ og Rusty er far og sønn. Men Rusty henne om at han ikke er Russ sin sønn. Rusty ber Russ om å fortelle Amy sannheten om identiteten deres, men Russ tror at Amy aldri ville tro på dem. Amy oppdager sannheten på egen hånd når hun ser de to krangle. Russ og Rusty er nærmest identiske i både stil og intensitet.

Rusty har spurt om hva som skjedde videre, og hvordan han ble Russ. Russ forteller blant annet om sine prestasjoner, at han hadde så gode karakterer og ble tildelt et stipend til UCLA, og han endret seg til den han er. Russ avbryter alle avtalene på jobb dagen etter, og bruker tiden sammen med Rusty. Han kjører rundt i byen for å finne ut hvorfor Rusty er der, og hva fra fortiden må fikses for å få Rusty hjem igjen. Når de kjører gjennom en tunnel, husker Russ plutselig en slåsskamp han tapte mot noen mobbere i nabolaget som misbrukte en trebeint hund ved navn Tripod. Når de kommer ut av tunnelen oppdager Rusty at de er i ferd med å gjenoppleve Rustys åttende fødselsdag i 1968. Russ hjelper Rusty med å vinne slåsskampen og redde Tripod, Men han husker plutselig at på grunn av slåsskampen, kom den syke moren hans også til skolen den dagen. Når de kommer hjem, håner Rustys far gutten for å ha havnet i trøbbel og forårsaket moren enda mer stress. Faren ber ham også bli voksen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Kid (2000)». Box Office Mojo. Besøkt 7. juli 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]