The Hunting Party

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Hunting Party
Generell informasjon
Utgivelsesår2007
Prod.landUSA
Lengde101 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRichard Shepard
ProdusentMark Johnson
ManusforfatterRichard Shepard
MusikkRolfe Kent
Foran kamera
MedvirkendeRichard Gere
Terrence Howard
Diane Kruger
Jesse Eisenberg
James Brolin
Annen informasjon
Budsjett$40 million
Prod.selskapThe Weinstein Company
Premiere7. september 2007 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

The Hunting Party er en amerikansk actionthriller fra 2007 med elementer av politisk aktivisme og mørk satire. Richard Gere, Terrence Howard, Diane Kruger og Jesse Eisenberg har hovedrollene. Arbeidstittelen for denne filmen var Spring Break in Bosnia før den ble endret til The Hunting Party under produksjonen. The Hunting Party hadde verdenspremiere under den 64. internasjonale filmfestivalen i Venezia den 3. september 2007.

Handling.[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner med en ansvarsfraskrivelse: Bare de mest latterlige delene av denne historien er sann.

Etter flere år med å dekke den ene væpnede konflikten etter den andre, er den amerikanske journalisten Simon Hunt (Richard Gere) i Bosnia-Hercegovina i 1994 for å rapportere om krigen i Bosnia. Hunt har et romantisk forhold til en lokal muslimsk jente som er gravid med hans barn. Mot slutten av svangerskapet blir kvinnen drept av bosnisk-serbiske styrker som angriper landsbyen hennes. Etter å ha sett blodbadet, ønsker Hunt hevn over den bosnisk-serbiske politiske lederen Dragoslav Bogdanović, også kjent som «The Fox». Hunt rapportere om den grusomme hendelsen senere samme dag på direktesendt TV, og han mister fatningen da nyhetsanker Franklin Harris (James Brolin) spør om det serbiske angrepet kan ha vært en reaksjon på flere muslimske angrep fra inne i landsbyen. Som et resultat av hans oppførsel på lufta, får Hunts journalistiske karriere en bråstopp. Hunt begynner som frilanser i forskjellige krigsområder, samtidig som hans kameramann Duck (Terrence Howard) får en langt bedre jobb.

Høsten 2000 er Duck i Sarajevo for å dekke femårsjubileet for Dayton-avtalen, sammen med Benjamin (Jesse Eisenberg), en ung journalist nettopp ferdig fra Harvard og sønn av TV-kanalens visepresident. Duck møter sin gamle kompis, Simon Hunt, som forteller om en kilde som vet hvor Dragoslav Bogdanović befinner seg. Bogdanović er nå ettersøkt for krigsforbrytelser med en dusør på 5 millioner USD på hodet sitt, og Hunt vil prøve å gjøre et intervju med ham. The Fox antas å befinne seg i landsbyen Čelebići i Republika Srpska, nær grensen til Montenegro. Det sirkulerer forskjellige historier om ham, deriblant at han nyter revejakt (derav kallenavnet) og at livvakten hans er en hensynsløs psykopat med et tatovert hode.

Duck reiser sammen med Hunt for å gjøre intervjuet, med Benjamin på slep. Hunt innrømmer at planen hans er å fange The Fox å motta dusøren - noe som Duck og Benjamin mener er en idiotisk ide. Underveis blir gruppen forvekslet med CIA-agenter av flere grupper, deriblant FNs politistyrke og serberne selv. De kommer i kontakt med Boris (Mark Ivanir), en lokal FN-kommandant, som tipser dem om en kvinne som hevdet å ha et forhold til The Foxs personlige livvakt Srđan. Hunt, Duck og Benjamin blir tatt til fange av livvaktene hans og tatt med til en låve hvor de skal halshugges av den øksesvingende Srđan - som har fått uttrykket 'død før fødselen' tatovert inn i pannen i det kyrilliske alfabetet. I siste øyeblikk kommer CIA-agenter - tipset av Boris - og frigjør journalistene, men The Fox stikker av.

Det blir raskt tydelig for journalistene at selv i det internasjonale samfunnet, er det folk som ikke ønsker at The Fox skal bli tatt. Journalistene klekker sammen en ny plan for å fange The Fox. De fanger ham mens han er på revejakt uten livvaktene sine. Journalistene slipper ham løs, med hendene bundet på ryggen, i en landsby som består av familiemedlemmer av ofre etter krigsforbrytelsene hans, og The Fox blir lynsjet av en hevngjerrige mobb. Til slutt vises følgende melding: I teorien, fortsetter den offisielle jakten på krigsforbrytere i Bosnia i dag. Men mange krigsforbrytere fortsetter å unnvike USA, FN, EU og NATO som hevder å fremdeles lete etter dem.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]