The Dukes of Hazzard (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Dukes of Hazzard
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 5. august 2005 (2005-08-05)
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde106 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJay Chandrasekhar
ProdusentBill Gerber
ManusforfatterJohn O'Brien (historie, manus)
Jonathan L. Davis (historie)
Basert påThe Dukes of Hazzard 
av Gy Waldron
MusikkNathan Barr
SjeffotografLawrence Sher
KlippLee Haxall
Myron I. Kerstein
Foran kamera
MedvirkendeJohnny Knoxville
Seann William Scott
Jessica Simpson
Burt Reynolds
Willie Nelson
Annen informasjon
Budsjett50 millioner USD[1]
Totalomsetning111 069 515 USD[1]
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Dukes of Hazzard er en film basert på den amerikanske TV-serien The Dukes of Hazzard. Filmen er regissert av Jay Chandrasekhar og hadde kinopremiere den 5. august 2005. Filmen handler om eventyrene til søskenbarnene Bo, Luke, Daisy og deres onkel Jesse i deres forsøk på å overliste politisjefen i Hazzard County, Boss Hogg, og sheriff Rosco P. Coltrane.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Bo og Luke og Daisy Duke er tre fettere som produserer hjemmebrent for deres onkel Jesse i Hazzard County, Georgia. Fetternes primære form for transport er en oransje Dodge Charger 1969-modell som guttene kjærlig omtaler som "General Lee". Familien plages ofte av en korrupt kommissær Jefferson Davis Hogg, kjent som "Boss Hogg" og hans villige håndlanger sheriff Rosco P. Coltrane. En kveld skyter Rosco mot "General Lee" etter Bo og Luke forsøker å stikke av fra ham.

Billy Prickett, en berømt racerbil-sjåfør, kommer til Hazzard County for å delta i et bil-rally. I mellomtiden planter Rosco falskt hjemmebrent i onkel Jesse sin låve, sånn at han og politiet deretter kan beslaglegge hele Duke-eiendommen. Dette tvinger hele familien til å midlertidig bo hos nabo og onkel Jesse sin kjæreste Pauline.

Duke-familien oppdager Boss Hoggs egentlige intensjoner om å gjøre hele området til en enorm kull-gruve. Men de blir senere arrestert av politiet i Atlanta. Fetterne forsøker å stikke av fra politiet, sånn at de kan informere resten av innbyggerne. Men når de endelig kommer hjem, oppdager de at Boss Hogg og sheriff Rosco har tatt onkel Jesse og Pauline som gissel for å hindre at fetterne forsøker å røpe planene deres for tidlig.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Johnny Knoxville.

Musikk[rediger | rediger kilde]

Filmens lydspor inneholder blant annet Jessica Simpsons coverversjon av Nancy Sinatras klassiker «These Boots Are Made For Walkin'». Sangen ble en hit i USA, og kom opp på 14.-plass på Billboard Hot 100-listen. Den provokative musikkvideoen inkluderer Willie Nelson.

På kino[rediger | rediger kilde]

Filmen var på førsteplass over billettinntekter i åpningshelgen med en fortjeneste på $30,7 millioner og med en visning på til sammen 3 785 lerret, selv om den ble dømt nord og ned av de fleste profesjonelle filmkritikere.

I januar 2006 ble filmen nominert til flere Golden Raspberry Awards til den 26. Razzie-utdelingen.

Det var mange dristige scener som ikke ble vist på kino, men lagt ut på DVD.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]