The Cenotaph

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Cenotaph
KunstnerEdwin Lutyens
Sjangerkunstnerisk utsmykking
År 1919–1920
Dimensjoner × cm
PlasseringCity of Westminster, London
Material(er)Portlandskalksten
Betydningsfull hendelseNational Service of Remembrance
Avdukningen, 11. november 1920

The Cenotaph er et krigsminnesmerke i gaten Whitehall i London. Den begynte som en midlertidig struktur bygd i tre og gips, designet av Edwin Lutyens, og reist i 1919 anledning en fredsmarsj ved slutten av første verdenskrig,[1] men de sterke følelser som vellet opp etter krigen ble den erstattet i 1920 med en permanent struktur og utpekt til Storbritannias fremste nasjonale krigsminnesmerke.

Denne permanente kenotafen ble også tegnet av Edwin Lutyens og bygd med Portland-stein fra 1919 til 1920 av firmaet Holland, Hannen & Cubitts, til erstatning for Lutyens' tidligere konstruksjon på samme sted. En årlig National Service of Remembrance avholdes på Remembrance Sunday, den søndag som ligger nærmest 11. november (Armistice Day, det vil si Våpenhviledagen).

Lutyens' kenotafdesign er blitt reprodusert annetsteds i Storbritannia og i andre land med britisk tilknytning, som i Australia, Canada, New Zealand, Bermuda og i Hongkong.

Kenotafen var opphavlig designede til minnes det britiske imperiets dødsfall under første verdenskrig. Imidlertid, kenotafen var viede en gang til i 1946 for å minnes Storbritannias dødsfall under andre verdenskrig også.[2]

På kenotafens sider, det er seks flagg; to nasjonalflagg (for hæren); en Royal Air Force Ensign (for flyvåpenet); en White Ensign (for marinen); en Blue Ensign (for Royal Naval Reserve); og en Red Ensign (for handelsmarinen).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lancaster, G.B. (31. oktober 1919): «The Glorious Dead», Ashburton Guardian. XL (9146). s. 7
  2. ^ The CenotaphHistoric England

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Cenotaph, London – kategori av bilder, video eller lyd på Commons