The Brew

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Brew
OpphavGuildford i Surrey, England
Periode19681971
SjangerBlues
Aktive år1969
PlateselskapDJM Records
Tidligere medlemmer
Andrew Latimer
Alan Butcher
Doug Ferguson
Andy Ward

The Brew var et bluesinspirert band som ble stiftet i 1968 i Surrey. Bandet bestod av gitarist Andrew Latimer, bassist Doug Ferguson og trommeslager Andy Ward. The Brew ble oppløst på høsten 1971 da medlemmene sammen med keyboardist Peter Bardens stiftet progrockbandet Camel.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den 13. november 1968 ble Doug Ferguson invitert til å spille bass i det nye bandet til gitaristen Andrew Latimer og trommeslageren Alan Butcher. Ferguson ble angivelig valgt ut på stedet fordi han hadde bass, forsterker og bil. Denne trioen gikk da under navnet The Brew. Like etter at Ferguson hadde startet fortalte han Latimer om den lovende trommeslageren Andy Ward, som han kjente til gjennom spillejobber. Til tross for at Ferguson ikke hadde sett Ward spille på over tre måneder, mente Ferguson at han hadde det de trengte, og den 15. januar 1969 sluttet Andy Ward seg til bandet på bekostning av Alan Butcher i en alder av bare 16 år.

Ferguson spilte en viktig rolle i og med at han var en stor ressurs med sitt talent til å skaffe bandet både oppmerksomhet og spillejobber. Han var også veldig god på å overtale promotorene på å få honorarene de var lovet, siden de ofte protesterte på at de ikke hadde penger for hånd. Som et resultat av dette fikk bandet en stødig strøm med spillejobber og de kunne spille inn deres første demo som het Crossroads. Denne fikk DJM Records til å vise interesse, men bandet ble skuffet over at de bare ble brukt som oppvarmingsband for pianisten Phillip Goodhand-Tait. I 1971 spilte de inn et album med Goodhand-Tait kalt I Think I'll Write A Song, men det ble ingen salgssuksess, så både Tait og trioen ble droppet av selskapet.

Erfaringen fra å spille i nærheten av Tait inspirerte The Brew til å sette inn en annonse for en keyboardspiller i musikkmagasinet Melody Maker. Dette for å få inn en ekstra dimensjon og et forbedret lydbilde. Den 20. september 1971 svarte Peter Bardens på annonsen med et imponerende band-resymé som inkluderte blant andre Shotgun Express med Rod Stewart, Them med Van Morrison, Peter B's Looners med Peter Green og Mick Fleetwood. Han hadde også to soloalbum under eget navn.

Andrew Latimer, Doug Ferguson, Andy Ward og Peter Bardens dro ut på turné og spilte sin første konsert sammen 8. oktober 1971 i Belfast, Nord-Irland under navnet Peter Bardens On grunnet gjenværende kontraktsforpliktelser Bardens hadde til konserter. I ukene etter denne konserten kom de til enighet om det nye navnet Camel.