The Adventures of Pluto Nash

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Adventures of Pluto Nash
orig. The Adventures of Pluto Nash
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår16. august 2002
Prod.landUSA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRon Underwood
ProdusentMartin Bregman,
Michael Scott Bregman
og Louis A. Stroller
ManusforfatterNeil Cuthbert
MusikkLorenz Hart,
Art Hodge,
med flere
SjeffotografOliver Wood
KlippAlan Heim og Paul Hirsch
Foran kamera
MedvirkendeEddie Murphy,
Randy Quaid,
og Rosario Dawson
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWarner Brothers
Eksterne lenker

The Adventures of Pluto Nash er en filmkomedie fra 2002 regissert av Ron Underwood med Eddie Murphy i hovedrollen som en nattklubbeier ute i verdensrommet. Nattklubbeieren må etterforske hvem som står bak ildpåsettelsen som ødela klubben hans.

Filmen feilet totalt på kinosalene rundt i verden, med et budsjett på over $ 100 millioner, mens filmen totalt tjente inn $ 7 103 973.

Filmen er opprinnelig fra midten av 1980-tallet. Manuset gikk gjennom flere revisjoner, og etter at filmingen var ferdig lå filmen på hylla i to år, før den endelig ble lansert i august 2002. De fleste kritikerne kritiserte filmen for forferdelig skuespill, horribel dialog og mangel på humor. Filmen ble nominert til en Razzie for «verste film» under den 23. Razzie-utdelingen. Den ble også nominert til en spesiell pris for «Verste «komedie» i våre 25 første år» under den 25. Razzie-utdelingen i 2005. Murphy innså antagelig selv hvor dårlig filmen faktisk var, siden han ikke gjorde noe for å promotere filmen før lansering.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I år 2080 finnes det en koloni på Månen som heter Little America. En pensjonert smugler Pluto Nash (spilt av Eddie Murphy) kjøper en nattklubb, for å hindre drapet på klubbens tidligere eier Anthony Frankowski (spilt av Jay Mohr) planlagt av gangstere Gino og Larry. Med hjelp fra Miguel og en android som kalles Bruno (spilt av Randy Quaid) gjør Pluto området til en mer og mer populær nattklubb.

Syv år senere i år 2087 er en ung kvinne ved navn Dina Lake, strandet på Månen og forsøker å tjene penger for transport tilbake til jordkloden. Pluto gir henne jobb som servitør. Mogan og Kelp, håndlangere fra en mystisk gründer ved navn Rex Crater, som ønsker å kjøpe den populære nattklubben. Men når Pluto nekter, ødelegger håndlangere klubben hans. Pluto, Dina og Bruno klarer å flykte.

Plutos venn Rowland, en pensjonert politi-etterforsker, får vite at Rex Crater har tilknytninger knyttet til ulovlig menneskelig kloning. Når Pluto og Dina undersøker nærmere, slår leiemordere til, men Pluto og Dina unnslipper ved å kapre en bil drevet av en holografisk sjåfør. De må deretter forsøke å overleve lenge nok til å redde nattklubben, og hele månen, fra å bli overtatt av en mafia.

Annet[rediger | rediger kilde]

  • I scenen i Plutos månekuppel, mens han leter etter nye klær, opptrår mange av Eddie Murphys kostymer fra tidligere filmer han har vært med i, inkludert Axel Foleys jakke fra Beverly Hills purk.
  • Da Pluto ser på de nye dollarsedlene er det et bilde av Julie Andrews på en av dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eddie Murphy
Skuespiller Rolle
Eddie Murphy «Pluto Nash»
Randy Quaid «Bruno»
Rosario Dawson «Dina Lake»
Joe Pantoliano «Mogan»
Jay Mohr «Tony Francis»
Luis Guzmán «Felix Laranga»
James Rebhorn «Belcher»
Peter Boyle «Rowland»
Burt Young «Gino»
Miguel A. Núñez Jr. «Miguel»
Pam Grier «Flura Nash»
John Cleese «James»
Victor Varnado «Kelp»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]