Terje Liverød

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Terje Liverød (født 18. juli 1955) er en tidligere norsk fotballspiller bosatt i Uruguay. Liverød har tidligere vært engasjert som talentspeider i Sør Amerika av ulike europeiske storklubber og var gjennom mange år knyttet til den tyske storklubben FC Schalke 04. Han er også leder for en tekstilfabrikk i Sør-Amerika. Liverød, som også er siviløkonom, startet karrieren i Sandefjord Ballklubb der han spilte rundt 100 kamper fra 1973 til 1977 og i årene etter i Københavnklubbene Brønshøj, KB (forløperen til FC København) og Boldklubben Frem. Liverød var deretter i Brasil og Singapore, før han i 1987 avsluttet sin karriere i Sandefjord Ballklubb. Utover meritter i fotball har Liverød også kretsmesterskap i tennis.

Han er en venn av Diego Maradona og var lagleder for det argentinske laget som spilte to oppvisningskamper i Norge med fotballegenden i 2006. Han stod også bak overgangene til blant andre Sebastián Eguren, Alejandro Lago, Matias Almeyda og Jose Flores. Han har også bistått svenske klubber som AIK, Hammarby og IFK Göteborg og bidro gjennom spillerne Ivan Obolo og Jorge Ortiz sterkt til AIK's double i 2009.

I 2008 forhandlet Liverød sammen med sin venn Matias Almeyda med FC Lyn Oslo om oppkjøp av klubben, hvor Almeyda for øvrig spilte i 2007. Forhandlingene strandet og de to gikk ikke inn på eiersiden i Oslo-klubben.

Han har også jobbet midlertidig for TV 2 under VM i fotball 2006 og 2010 og for NRK under VM i fotball 2014.

I forbindelse med VM i fotball 2014 lagde Liverød dokumentar film om og med legenden fra finalen i 1950 VM; Alcides Ghiggia. Filmen ble vist på kanaler i Sør Amerika og benyttet av Diego Maradona i hans VM program "De Zurda" så vel som av NRK.

Liverød er i dag registrert spilleragent av det uruguayanske fotballforbundet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]