Terje Liverød

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Terje Liverød
Født18. juli 1955Rediger på Wikidata (68 år)
Tønsberg
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Terje Liverød (født 18. juli 1955) er en tidligere norsk fotballspiller bosatt i Uruguay. Liverød har tidligere vært engasjert som talentspeider i Sør-Amerika av ulike europeiske storklubber og var gjennom mange år knyttet til den tyske storklubben FC Schalke 04. Han er også leder for en tekstilfabrikk i Sør-Amerika. Liverød, som også er siviløkonom, var en periode direktør for Jordan AS sine aktiviteter i Sør-Amerika og senere i Asia og Australia. Han startet karrieren i Sandefjord Ballklubb der han spilte rundt 100 kamper fra 1973 til 1977 og i årene etter i Københavnklubbene Brønshøj, Kjøbenhavns Boldklub («KB», forløperen til FC København) og Boldklubben Frem. Liverød var deretter i Brasil og Singapore, før han i 1987 avsluttet sin karriere i Sandefjord Ballklubb. Utover meritter i fotball har Liverød også kretsmesterskap i tennis.

Han er en venn av Diego Maradona og var hans agent og lagleder for det argentinske laget som spilte to oppvisningskamper i Norge med fotballegenden i 2006. Han har også vært agent for blant andre Matias Almeyda og stått bak overgangene til en rekke toppspillere fra Sør-Amerika, først og fremst Uruguay og Argentina, som Claudio Pizarro som han oppdaget i Peru i 1999 sammen med Paul Walsh, Sebastián Eguren, Matias Almeyda, Jose «Turu» Flores, Rafinha, Darìo Rodriguez, Lucas Pratto m.fl. Han har også bistått svenske klubber som AIK og Hammarby og bidro gjennom spillerne Ivan Obolo og Jorge Ortiz sterkt til AIKs double i 2009. Liverød oppdaget Pratto i 2008 og hentet han på lån til FC Lyn Oslo.

I 2008 forhandlet Liverød sammen med sin venn Matias Almeyda med FC Lyn Oslo om oppkjøp av klubben, hvor Almeyda for øvrig spilte i 2007. Forhandlingene strandet og de to gikk ikke inn på eiersiden i Oslo-klubben.

Han har også jobbet midlertidig for TV 2 under VM i fotball 2006 og 2010 og for NRK under VM i fotball 2014.

I forbindelse med VM i fotball 2014 lagde Liverød dokumentarfilm om og med legenden fra finalen i 1950 VM; Alcides Ghiggia. Filmen ble vist på kanaler i Sør-Amerika og benyttet av Diego Maradona i hans VM program De Zurda så vel som av NRK.

Liverød er i dag[når?] registrert spilleragent av det uruguayanske fotballforbundet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «fifa.com Players' Agents List Uruguay». Arkivert fra originalen 5. mai 2010. Besøkt 20. mai 2010.