Teen Wolf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Teen Wolf
Generell informasjon
SjangerFantasykomedie
Utgivelsesår
  • 23. august 1985 (1985-08-23)
Prod.landUSA
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRod Daniel
ProdusentMark Levinson
Scott M. Rosenfelt
George W. Perkins
Thomas Coleman
Michael Rosenblatt
ManusforfatterJeph Loeb
Matthew Weisman
Tim Hayes
MusikkMiles Goodman
SjeffotografTim Suhrstedt
KlippLois Freeman-Fox
Foran kamera
MedvirkendeMichael J. Fox
James Hampton
Susan Ursitti
Jerry Levine
Mark Arnold
Jay Tarses
Annen informasjon
Budsjett1,2 millioner dollar[1]
Totalomsetning80 millioner dollar[2]
Prod.selskapAtlantic Releasing Corporation
Eksterne lenker

Teen Wolf er en amerikansk fantasykomedie fra 1985, utgitt av Atlantic Releasing Corporation. Michael J. Fox spiller Scott Howard, en high school-elev som oppdager at hans familie har en uvanlig stamtavle når han blir transformert til en varulv. Filmen er regissert av Rod Daniel basert på et manus skrevet av Joseph Loeb III og Matthew Weisman. En oppfølger, Teen Wolf Too, kom ut i 1987.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Scott Howard (spilt av Michael J. Fox) er en 17 år gammel ungdomsskole-elev som er lei av å bare være en helt gjennomsnittlig og vanlig ungdom. Han bor i en liten by i Nebraska, og spiller på "The Beavers" skolens basketball-lag. Han er hemmelig forelsket i Pamela Wells, som er kjæreste med Mick. Mick spiller for "The Dragons" motstandene til "The Beavers" og ofte mobber de Scott på basketball-banen. Scotts beste venn Boof er forelsket i ham, men han er fullstendig uvitende om hennes romantiske følelser.

Etter en rekke oppsiktsvekkende endringer som for eksempel langt hår som plutselig vokser voldsomt og hendene hans blir plutselig hårete, bestemmer Scott seg for å slutte på basketbatt-laget. Men treneren hans, Finstock, får ham til å ombestemme seg. Scott og en venn Stiles går til en fest, og Scott og Boof ender opp i et skap sammen. Men på grunn av de store forandringene med kroppen hans, klorer han opp ryggen til Boof. Når han kommer hjem gjennomgår Scott en merkelig forvandling, og oppdager at han er en varulv. Faren Harold avslører at han også er en varulv, men Harold håpte at Scott ikke ville arve forbannelsen hans.

Scott avslører sin hemmelighet for Stiles, som samtykker i å holde det hemmelig. Men når Scott blir stresset under en basketball-kamp, ​​blir han til en ulv og hjelper til med å vinne deres første kamp på tre år. Merchandises og utstyr med "Teen Wolf" som tema blr populært, og Pamela begynner endelig å legge merke til Scott. Etter at han får en rolle i en teater-gruppe ved siden av Pamela, og de har sex. Men senere forteller Pamela at hun fremdeleser er sammen med Mick, og ikke er interessert i Scott som kjæreste - til stor skuffelse for Scott. Faren Harold sier at Scott burde være seg selv, ikke ulven.

Scott inviterer Boof til en dans. Men bare hvis han går som seg selv, ikke varulven. Men Scott nekter og går som ulven. Boof er overhodet ikke imponert over dette. Hun kysser Scott, noe som forvandler ham tilbake til seg selv. Senere plager Mick ham til varulven kommer frem igjen, og han angriper Mick. Supporterne hans snur seg mot ham. Etterpå løper han inn i rektor Thorne, som truer med å utvise Scott fra skolen. Harold dukker opp og ber sønnen reise hjem. Han skremmer Thorne ved å knurre, og får rektoren til å tisse på seg selv. Scott ønsker å slutte å være ulven. Men han kommer tilbake til mesterskapet og bruker ulven for å vinne den siste basketball-kampen mot The Dragons. Etterpå løper han rett forbi Pamela, kysser Boof, og faren hans gir ham en klem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. februar 2020. Besøkt 15. november 2016. 
  2. ^ Borrelli, Christopher (27. september 2011). «'Teen Wolf' director's brutally honest commentary». Chicago Tribune. s. 2. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]