Tales of the Unexpected

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
For den amerikanske serien fra 1977, se Quinn Martin's Tales of the Unexpected. For boka med samme tittel, se Tales of the Unexpected (bok).
Tales of the Unexpected
Sjanger Grøss / Mystery / Antologi
Skaper Roald Dahl
Åpningstema Ron Grainer
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
Språk Engelsk
Sesonger 9
Episoder 112
Produksjon
Lengde 25 min.
Sending
Kanal ITV
Periode 24. mars 197913. mai 1988
Eksterne lenker
Sending
TV.com-oppsummering

Tales of the Unexpected var en britisk grøsser- og mysteryserie som gikk på ITV fra 1979 til 1988. Serien tok utgangspunkt i Roald Dahls novellesamling Tales of the Unexpected.

Serien var en antologi av forskjellige historier som i utgangspunktet var basert på noveller av Roald Dahl. Hver episode ble presentert av Dahl, som i en stemningsfull atmosfære satt i en lenestol foran peisen og gav seerne en introduksjon av historien. Novellefilmene var ofte en blanding av thriller, mystery, grøss og krim – med en overraskende slutt. Serien kjennetegnes også av en karakteristisk åpningmelodi.

Tales of the Unexpected hadde premiere på NRK den 6. oktober 1979. Den første novellefilmen de viste var Offeret (Lamb to the Slaughter).[1] Serien gikk sporadisk på kanalen til slutten av 1980-tallet.

Priser[rediger | rediger kilde]

I 1980 ble den tildelt Edgar-prisene (for episoden "Skin"). Den ble året etter nominert til en BAFTA i kategorien beste musikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Roald Dahl - endelig kommer hans krimnoveller TV». VG. 6. oktober 1979. Besøkt 29. mars 2009.